back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Σοφία Καψούρου SOLO… στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος αυτοσχεδιάζει στο μικρόφωνο του Αθήνα 984!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

 Aυτή την Κυριακή 26 Μαρτίου καλεσμένη η Σοφία Καψούρου.

Η Σοφία Καψούρου είναι θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτρια, ηθοποιός, στιχουργός.

Μεγάλωσε στο Άργος, σπούδασε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Δραματική Σχολή «Ίασμος».

Αποφάσισε να γράψει το πρώτο της έργο, με τίτλο «Ερωμένες στον Καμβά», το 2010 που παίχτηκε για αρκετά χρόνια στην Αθήνα.

Αναδείχθηκε μέσα απ’ τον θεματικό κύκλο του Εθνικού Θεάτρου «Ο συγγραφέας του μήνα» που την καθιέρωσε ως εξέχουσα φωνή της σύγχρονης νέας ελληνικής δραματουργίας. Τα κείμενα της διακρίνονται για την αυθεντικότητα, την πρωτοτυπία και τη δυναμική τους.

 Μετά ακολούθησε ο «Σούμαν», που παίχτηκε στο Εθνικό για δύο χρόνια, εκεί γνωρίζει τον Λευτέρη Γιοβανίδη και ακολουθεί «Η Σέξτον και τα Κογιότ», σε σκηνοθεσία της ίδιας που  παρουσιάστηκε και στην επετειακή έκδοση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά “Η δυναμική του ελληνικού λόγου στο θέατρο”, η «Γυνάντρα» στη συλλογική έκδοση «Αντωνούσα Καστανάκη», που παρουσιάστηκε σε φεστιβάλ το 2021.

Και τέλος η «Καραϊσκάκενα ο θρύλος» ένας πρωτότυπος μονόλογος εμπνευσμένος από τη μάνα του Γεώργιου Καραϊσκάκη και ερμηνευμένος από την ίδια , που παίχτηκε για δεύτερη χρονιά στο Vault σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά κι αυτό το τριήμερο 25 με 27 Μαρτίου θα βρεθεί και πάλι στα Χανιά.

Πρόσφατα ανέβηκε και το πρώτο της παιδικό έργο, με τίτλο «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος Αλλιώς», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν που παίχτηκε στην Τεχνόπολη καθώς και το «Ταξίδι με το Μουσικόπτερο», που παρουσιάστηκε στο Λουτράκι με την τοπική φιλαρμονική.

Έχει κάνει δραματουργικές συνθέσεις, όπως  η μουσικοθεατρική παράσταση «Σοφία» ενα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη θρυλική Σοφία Βέμπο που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,

Έχει σταθερή συνεργασία με τον συνθέτη Μίνω Μάτσα κι έχει  γράψει τραγούδια για το θέατρο (Του Κουτρούλη ο γάμος, Τρίτο Στεφάνι) το σινεμά (Φαντασία του Αλέξη Καρδαρά και Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή) την τηλεόραση, αλλά και μεμονωμένα.

Η πιο πρόσφατη δουλειά τους είναι το «Πες μου πού Είσαι» σε ερμηνεία Γιάννη Πάριου, το τραγούδι τίτλων στη συγκλονιστική σειρά της ΕΡΤ «Το Βραχιόλι της Φωτιάς».

Τα έργα της έχουν διακριθεί στην Ελλάδα, κι  έχουν μεταφραστεί, εκδοθεί και παρουσιαστεί σε Διεθνή Φεστιβάλ.

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει, εκτός από τα έργα της σε αρκετές παραστάσεις και έργα ρεπερτορίου.

Διδάσκει δραματουργία, θεατρική γραφή και θεατρική αγωγή και συνεργάζεται μεταξύ άλλων και με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής : Αριστέα Γιάννου 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα