back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κίμων Βολίκας: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΕΚΑ

Διαβάστε επίσης

Στην τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για τον Κίμωνα Βολίκα, ο οποίος προσλαμβάνεται από τον Φορέα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας έξι ετών, με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και επιλογής του Διευθύνοντος Συμβούλου διεξήχθη μετά από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, με την υποστήριξη εξειδικευμένου συμβούλου προσλήψεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου διενήργησε συνεντεύξεις και αξιολόγησε τους υποψήφιους με βάση τα απαιτούμενα κριτήρια όπως αυτά προσδιορίσθηκαν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Ο Κίμων Βολίκας είναι διαχειριστής επενδύσεων με εμπειρία 30 ετών στη διαχείριση χαρτοφυλακίων και 24 ετών ως Διευθύνων Σύμβουλος εταιρειών διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τρεις διαδοχικές θητείες και μέλος των ΔΣ του Χρηματιστήριου Αθηνών και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών. Από το 2014 είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in International Economics and Banking από το University of Wales της Μεγάλης Βρετανίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα