back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τηλεοπτική συνέντευξη Μακρόν για τον κατευνασμό της οξείας δυσαρέσκειας

Διαβάστε επίσης

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει μια τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει σήμερα Τετάρτη στα κανάλια TF1 και France 2, για να «ηρεμήσει τα πνεύματα» και θα μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει για το υπόλοιπο της θητείας του.

Ο Μακρόν θα ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να βγει από την αναταραχή που προκάλεσε το νέο συνταξιοδοτικό στη Γαλλία και ενώ οι διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Παράλληλα,αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη γενική απεργία σε όλη τη χώρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν φαίνεται να σχεδιάζει ανασχηματισμό, πρόωρες εκλογές ή μεγάλες αλλαγές οποιουδήποτε είδους αποκλείοντας την απόσυρση του νόμου για τις συντάξεις, σύμφωνα με αναλυτές, ενώ η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και ο υπουργός Εργασίας Ολιβιέ Ντισότ, μιλώντας χθες στο κοινοβούλιο, κατέστησαν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση.
Η Μπορν σημείωσε μάλιστα ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι στο μέλλον να προσπαθήσει να έχει καλύτερη συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς, τους πολίτες και τα συνδικάτα στη νομοθέτηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων εξακολουθεί να είναι αντίθετη στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και στην απόφαση της κυβέρνησης να παρακάμψει τη Βουλή, υιοθετώντας το νομοσχέδιο χωρίς ψηφοφορία.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και χθες στη Γαλλία, ενώ ο αρχηγός της Αστυνομίας στο Παρίσι ανακοίνωσε πως διέταξε έρευνα μετά το ντροπιαστικό βίντεο που έγινε viral και έδειχνε έναν αστυνομικό να γρονθοκοπεί διαδηλωτή.

Αθηνά Κορλίρα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα