14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: 4 νεκροί από επίθεση ρωσικού drone – Ζελένσκι: H Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για ειρήνη

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στο Κίεβο, για την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως δείχνει ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για ειρήνη.

Η Κρατική Υπηρεσία Επειγόντων Καταστάσεων ανακοίνωσε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram πως δύο κοιτώνες και μια εκπαιδευτική εγκατάσταση στο Ρίστσιφ, 64 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, καταστράφηκαν εν μέρει στη διάρκεια της νυκτερινής επίθεσης.

Ο αρχηγός της περιφερειακής αστυνομίας Άντριι Νέμπιτοφ δήλωσε πως 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται, έπειτα από σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν μετά τις 3 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδα) και στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Μεγάλο μέρος του επάνω ορόφου ενός πενταώροφου κοιτώνα καταστράφηκε από την επίθεση. Εργάτες με λευκά κράνη και ανακλαστικά γιλέκα επιχειρούσαν στα συντρίμμια ενός άλλου κτιρίου που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

«Βλέπουμε πως ο εχθρός επιτέθηκε και πάλι σε πολιτικές υποδομές και αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν», έγραψε ο Νέμπιτοφ στο Telegram, προσθέτοντας ότι ένα από τα θύματα ήταν οδηγός ασθενοφόρου που είχε φθάσει για να βοηθήσει.

Αξιωματούχοι των κρατικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας δήλωσαν πως οι έρευνες για επιζώντες συνεχίζονται μετά τις επιθέσεις, στις οποίες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως συμμετείχαν ιρακινής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ.

«Περισσότερα από 20 φονικά ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συν πύραυλοι, πολυάριθμα επεισόδια βομβαρδισμού και αυτά σε μία μόλις νύχτα ρωσικής τρομοκρατίας εναντίον της Ουκρανίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter. «Κάθε φορά που προσπαθεί κάποιος να ακούσει τη λέξη ‘ειρήνη’ στη Μόσχα, δίνεται άλλη μια διαταγή εκεί για τέτοια εγκληματικά πλήγματα» συμπλήρωσε.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν 16 από τα 21 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύκτας εναντίον της Ουκρανίας από το βορρά.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από 13 μήνες, δεν προέβη αμέσως σε σχόλιο σχετικά με τις τελευταίες επιθέσεις.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα