back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στις ράγες σταδιακά από σήμερα τρένα και προαστιακός – Π. Τερεζάκης: Σε 5 εβδομάδες πλήρης λειτουργία

Διαβάστε επίσης

Στις ράγες μπαίνουν και πάλι από σήμερα τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Στις 4:45 αναχώρησε ο συρμός του προαστιακού από Αθήνα για Οινόη. Το πρώτο δρομολόγιο 22 ημέρες μετά από την σιδηροδρομική  τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Η επανέναρξη της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου θα γίνει σταδιακά και μετά από και την ισχυρή απαίτηση των εργαζομένων κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας . Στα αρχικά περιορισμένα δρομολόγια ανά πέντε ημέρες θα προστίθενται γραμμές έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων, πριν από το Πάσχα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train από σήμερα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων στις παρακάτω γραμμές:

Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο

Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς

‘Ανω Λιόσια- Αεροδρόμιο

Αεροδρόμιο- ‘Ανω Λιόσια

‘Ανω Λιόσια- Κάντζα

Κάντζα- ‘Ανω Λιόσια

Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα

Προαστιακός Πάτρας

Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο

Διακοφτό- Καλάβρυτα

Αργά το βράδυ της Τρίτης ο ΟΣΕ έδωσε, στη Hellenic Train, τις εγγυήσεις ασφάλειας που είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι για πλήρη επικοινωνία με το σύστημα GSM-Railways, που είναι ένα διεθνές πρότυπο ασύρματων επικοινωνιών στον σιδηρόδρομο. Πρέπει ωστόσο να προσθέσουμε ότι οι εγγυήσεις που δόθηκαν αφορούν μόνο τον βασικό άξονα στο τμήμα Θριάσιο – Ειδομένη ώστε να ξεκινήσουν κανονικά τα εμπορευματικά τρένα.

Δεν ξεκινούν ακόμη τα επιβατηγά δρομολόγια «Θεσσαλονίκη – Δράμα» και «Θεσσαλονίκη Φλώρινα» καθώς οι εργαζόμενοι έχουν θέσει ζητήματα ασφάλειας για τα συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου.

Τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας

Πλέον, κάθε σταθμός στελεχώνεται με δυο σταθμάρχες και όλοι οι προαστιακοί συρμοί με δυο μηχανοδηγούς και τουλάχιστον έναν συνοδό. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση. Συγκεκριμένα, το όριο ορίζεται στα 80 χλμ/ώρα σε προαστιακούς και εμπορευματικούς συρμούς και στα 100 χλμ/ώρα στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Τα άμεσα μέτρα:

2 σταθμάρχες σε κάθε σταθμό
2 μηχανοδηγοί +1 συνοδός στον Προαστιακό
Μείωση ταχύτητας

80χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς συρμούς
100χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Σταθμό Λαρίσης τόνισε: «Τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε λειτουργία εκ νέου τα τρένα της χώρας. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού μας. Ξεκίνησαν ήδη τα προαστιακά σήμερα από Αθήνα για Χαλκίδα και Αθήνα για Αεροδρόμιο, για τις υπόλοιπες έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα από τον υπουργό και τον πρωθυπουργό και σταδιακά μέσα σε πέντε εβδομάδες σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία των συρμών με τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε ανακοινώσει».

Από την πλευρά του, ο σταθμάρχης Ιωάννης Κοκκινάκης είπε: «Ξεκίνησαν σήμερα, μετά από πολύ καιρό από το τραγικό συμβάν -που μας έπληξε όλους συναισθηματικά και ψυχολογικά- τα δρομολόγια για το Αεροδρόμιο και τη Χαλκίδα. Έχουμε 18 δρομολόγια για το Αεροδρόμιο και 12 για Χαλκίδα. Οι εντολές που μας έχουν δοθεί από τη διοίκηση είναι δύο σταθμάρχες ανά βάρδια, δυο μηχανοδηγοί και δύο συνοδοί στις αμαξοστοιχίες, να κινούνται οι συρμοί με μειωμένες ταχύτητες». Ζήτησε συγγνώμη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και κάλεσε τον κόσμο να επανέλθει και να τους στηρίξει και να ταξιδεύουν και πάλι με το τρένο.

Newsroom Αθήνα 984, ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα