back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιμέτωπη με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας η Κίνα

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των νηπιαγωγείων στην Κίνα μειώθηκε για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια κατά περισσότερα από 5.000 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως προκύπτει από το οικονομικό ειδησεογραφικό δίκτυο Yicai, το οποίο επικαλείται στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας της χώρας.

Οι ανησυχίες σχετικά με τον μειούμενο πληθυσμό της Κίνας έχουν προκαλέσει πάνω από 20 συστάσεις από μέλη του ανώτερου πολιτικού συμβουλευτικού σώματος της χώρας για την αύξηση των γεννήσεων με τους ειδικούς να ζητούν την λήψη περισσότερων μέτρων για την επιβράδυνση της μείωσης του πληθυσμού.

Το 2022 υπήρχαν σε εθνικό επίπεδο συνολικά 289.200 νηπιαγωγεία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Η παρατηρούμενη μείωση σε σχέση με προηγούμενα έτη οφείλεται σε λιγότερες εγγραφές παιδιών στα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με το Yicai.

Ο αριθμός των νηπιαγωγείων στην ύπαιθρο μειώνεται μαζί με την αστικοποίηση καθώς οι πολίτες μετεγκαθίστανται σε αστικά κέντρα, γράφει το Yicai.

Μεγάλο μέρος της καθοδικής πορείας του δημογραφικού της Κίνας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ενός παιδιού που επιβλήθηκε κατά το διάστημα 1980-2015.

Οι αρχές αύξησαν το όριο σε τρία το 2021 αλλά οι γονείς επικαλούνται τα υψηλά κόστη για την φροντίδα των παιδιών και για την εκπαίδευση, τα χαμηλά εισοδήματα, το ανεπαρκές κοινωνικό δίχτυ προστασίας και τις έμφυλες ανισότητες ως αποτρεπτικούς παράγοντες.

Το ποσοστό των γεννήσεων στην Κίνα μειώθηκε τον περασμένο χρόνο σε 6,77 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους από 7,52 που ήταν το 2021, το χαμηλότερο που έχει ποτέ καταγραφεί.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα