back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δ.Βερβεσός: Να ανοίξει το κάδρο των ευθυνών έως τώρα περιοριζόμαστε στους τελευταίους τροχούς του συρμού των ευθυνών

Διαβάστε επίσης

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη αναμένεται να εμφανιστεί την Παρασκευή (24/3) αντιπροσωπεία από τη συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων.
Πρόθεση της αντιπροσωπείας των δικηγόρων είναι να δηλώσουν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα δεν μας εκπροσωπεί και δεν μας ικανοποιεί. Βλέπουμε μια δίκη που έχει περιοριστεί στην ευθύνη του σταθμάρχη, του βοηθού του σταθμάρχη και του επιθεωρητή. Δεν είναι όμως έτσι, το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Θα καταθέσουμε δήλωση, με παράσταση πολιτικής αγωγής, με την οποία θα ζητάμε να ανοίξει το κάδρο των ευθυνών διότι τόσο καιρό περιοριζόμαστε στους τελευταίους τροχούς του συρμού των ευθυνών», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Σχολιάζοντας την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 22-3-2023, ο κ. Βερβεσός κατηγόρησε τις αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία των οποίων, όπως είπε, έγινε το αιματηρό επεισόδιο, για αδράνεια και χαρακτήρισε αδιανόητο να διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης πλησίον και του Αρείου Πάγου και της ΓΑΔΑ.

«Ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ ενώ είχε το χρόνο να επέμβει, αδράνησε. Τώρα επιχειρούν να κάνουν συλλήψεις. Το θέμα δεν είναι οι συλλήψεις αλλά να προλαμβάνουμε καταστάσεις», τόνισε.

«Το να γίνει το φονικό και μετά να πιάσουμε τους δολοφόνους δεν λέει κάτι, το θέμα είναι να προλάβουμε και να αποφύγουμε το κακό» είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα