back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07.00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ταξί η Αθήνα ως τις 6 αύριο το πρωί λόγω 24ωρης απεργίας των οδηγών τους. Στις 11 προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Καβάλας και ακολούθως πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών.

Σταδιακή επαναλειτουργία από χθες των τρένων και του προαστιακού 23 ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η πρώτη ημέρα κύλησε με μειωμένα δρομολόγια, χαμηλότερες ταχύτητες, μικρές καθυστερήσεις, και μουδιασμένους επιβάτες.

Στόχος να προστίθενται γραμμές ανά πενθήμερο, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων, μέχρι το Πάσχα.

Σε ισχύ από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου το καλάθι των νονών, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζονται ζητήματα καταβολής φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων ενώ αποσαφηνίζεται ο τρόπος με τον οποίο φορολογούνται και οι αποζημιώσεις ευρωβουλευτών.

Το καλάθι θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Λαμπάδα με παιχνίδι. Πασχαλινά σοκολατοειδή. Επιτραπέζια/Παζλ. Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ. Βρεφικά παιχνίδια και τηλεκατευθυνόμενα.

Τις προθέσεις του όσον αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών γνωστοποίησε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν απέκλεισε κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ βάσει όμως προγραμματικών συγκλίσεων. Αναφορικά με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, επέμεινε στη θέση του αποκλείοντας τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα και δηλώνοντας ότι θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο.

Ο κ Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για την τραγωδία στα Τέμπη. «Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του το βαθύ κράτος της Ελλάδας. Ό,τι αρνητικό έχει συμβεί στο παρελθόν και οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, το έχει επαναλάβει και ο ίδιος” είπε, ενώ απάντησε και στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι επιδίωξε δύο φορές να συναντηθεί μαζί του και εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν υπήρξε επίσημη θεσμική πρόσκληση.

Ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ προειδοποιώντας ότι η Μόσχα βρίσκεται σε μια «ντε φάκτο» ανοιχτή σύγκρουση με την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας εξέφρασε ξανά την ανησυχία του για το γεγονός πως παραμένει αποσυνδεδεμένη και υπό επισκευή η τελευταία εφεδρική γραμμή ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας.

Την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου κατά 25 μονάδες βάσης αποφάσισε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη σκιά των εξελίξεων που έχουν πυροδοτήσει οι πρόσφατοι κλυδωνισμοί σε ΗΠΑ και Ευρώπη στο χρηματοπιστωτικό κλάδο. Αξιωματούχοι της Fed θεωρούν πως θα αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, μιλώντας στην ιταλική Βουλή τόνισε ότι «η τραπεζική κρίση των τελευταίων ημερών ήταν ένα “καμπανάκι” που χτύπησε και για την Ευρώπη».

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο, στην Ηλιούπολη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού πέντε ανηλίκων κοριτσιών από 12 έως 16 ετών.

Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο.

«Καλούμε αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Να μη φοβούνται. Γιατί μόνο αυτά μπορούν να ξεσκεπάσουν ανήθικες συμπεριφορές κάποιων παραβατικών στοιχείων που υπάρχουν συνολικά στην κοινωνία μας και όχι μόνο στον αθλητισμό. Όπως καλούμε και τους γονείς να είναι σε διαρκή εγρήγορση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό.

Ένας 24χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος μάλιστα είχε προβεί σε δημόσιες καταγγελίες εναντίον του πατέρα Αντωνίου που στη συνέχεια τις αναίρεσε, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 14χρονου κοριτσιού που διέμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη.

Προφυλακιστέος κρίθηκε 78χρονος στη Χαλκιδική μετά την απολογία του σε ανακριτή με την κατηγορία ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση την ανήλικη βαφτισιμιά του. Η 16χρονη κατήγγειλε ότι ο νονός της προέβη κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της, αφού της προσέφερε, προηγουμένως αλκοόλ και κάνναβη, καθιστώντας την ανίκανη να αντιδράσει.

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο – Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 28 σε ναυάγιο σκάφους με παράτυπους μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αετομηλίτσας.

Ακολούθησαν δυο μετασεισμοί, 3,3 και 3,7 Ρίχτερ. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Αλβανία.

Νέα μεγάλη γενική απεργία των συνδικάτων στη Γαλλία σήμερα στον απόηχο των συνεντεύξεων του Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος υπερασπίζεται τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Το παρών θα δώσει στο Παρίσι ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα