back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09.00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην κάθοδο του Κηφισού από την Mεταμόρφωση μέχρι τα ΚΤΕΛ λόγω σύγκρουση οχημάτων λίγο μετά τα ΚΤΕΛ. Απομακρύνθηκαν τα εμπλεκόμενα στη σύγκρουση αυτοκίνητα. Στην άνοδο του Κηφισου παραμένει αυξημένη η κίνηση από την Λένορμαν μέχρι τα Πατησια. Επίσης αυξημένη η κίνηση σε Κηφισιας, Καρέα και παραλιακή προς Πειραια.

Χωρίς ταξί η Αθήνα ως τις 6 αύριο το πρωί λόγω 24ωρης απεργίας των οδηγών τους. Στις 11 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Καβάλας και ακολούθως πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών.

Οι αυτοκινητιστές κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαφορία στα προβλήματα του κλάδου και καταγγέλλουν ότι πολυεθνικές εφαρμογές ροκανίζουν το μεροκάματό τους.

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μειωμένα δρομολόγια, χαμηλότερες ταχύτητες και μικρές καθυστερήσεις, κύλησε η χθεσινή πρώτη μέρα επανεναρξης της σταδιακής κυκλοφορίας των τρένων και του προαστιακού .

Στόχος να προστίθενται γραμμές ανά πενθήμερο, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων, μέχρι το Πάσχα.

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το καλάθι των νονών, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Λαμπάδα με παιχνίδι, πασχαλινά σοκολατοειδή, επιτραπέζια/Παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια και τηλεκατευθυνόμενα.

Με τη θέση ότι πρέπει να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση σε επίπεδο ευρωπαίων ηγετών για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, προσέρχεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που συνέρχεται σήμερα και αύριο.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα επιδιώξει συντονισμό με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει μεταξύ άλλων πως η εμπειρία των ακραίων δημοσιονομικών περιορισμών του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθεί, καθώς, εκτός όλων των άλλων, είναι αντιπαραγωγική.

Δεν απέκλεισε κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ βάσει όμως προγραμματικών συγκλίσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Αναφορικά με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, επέμεινε στη θέση του αποκλείοντας τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα και δηλώνοντας ότι θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο.

Ο κ Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για την τραγωδία στα Τέμπη. «Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του το βαθύ κράτος της Ελλάδας” είπε, ενώ απάντησε και στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι επιδίωξε δύο φορές να συναντηθεί μαζί του και εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν υπήρξε επίσημη θεσμική πρόσκληση.

Αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης αποφάσισε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη σκιά των εξελίξεων που έχουν πυροδοτήσει οι πρόσφατοι πιστωτικοί κλυδωνισμοί σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο, στην Ηλιούπολη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού πέντε ανηλίκων κοριτσιών από 12 έως 16 ετών.

Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο.

«Καλούμε αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Όπως καλούμε και τους γονείς να είναι σε διαρκή εγρήγορση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό.

Ένας 24χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος μάλιστα είχε προβεί σε δημόσιες καταγγελίες εναντίον του πατέρα Αντωνίου που στη συνέχεια τις αναίρεσε, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 14χρονου κοριτσιού που διέμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη.

Προφυλακιστέος 78χρονος στη Χαλκιδική μετά την απολογία του σε ανακριτή με την κατηγορία ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση την ανήλικη βαφτισιμιά του. Η 16χρονη κατήγγειλε ότι ο νονός της προέβη κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της, αφού της προσέφερε προηγουμένως αλκοόλ και κάνναβη.

Κλείνει σήμερα ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη στη Θεσσαλονίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Τελευταίος καταθέτει φίλος του ‘Άλκη που βρισκόταν στην παρέα των πέντε νεαρών, όταν εκδηλώθηκε η άγρια οπαδική επίθεση, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου.

Προκλητικό άρθρο από την τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu, η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εισβολή σε 20 νησιά, ανάμεσά τους οι Οινούσσες και τα Ψαρά. Συμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη η εφημερίδα έχει φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά από τα Ψαρά και γράφει μεταξύ άλλων πως όταν η Τουρκία πάλευε με τον σεισμό, η Ελλάδα έριχνε υποθαλάσσιο καλώδιο στις Οινούσσες και ότι τα Αντίψαρα υπάγονται στην επαρχίας της Σμύρνης, αλλά και ότι τα τελευταία 20 χρόνια έγινε εισβολή στα νησιά αυτά». Υπενθυμίζεται ότι η Sozcu εκφράζει τις απόψεις του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, φαβορί για την διαδοχή του Ερντογάν στις ερχόμενες εκλογές, ο οποίος και στο παρελθόν έχει εκφράσει ακραίες εθνικιστικές απόψεις.

Εκατομμύρια Γάλλοι αναμένεται να πάρουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, με τις αστυνομικές αρχές να μην κρύβουν την ανησυχία τους για έκτροπα στη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Το παρόν μάλιστα θα δώσει και ο Ελληνας ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στα όρια του κυνισμού κινήθηκε χτες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεοπτική του συνέντευξη, που εξήγησε ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό θα προχωρήσει, παρά το πολιτικό κόστος, για το οποίο, είπε δεν ενδιαφέρεται. Η επικεφαλής της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι “ένας όλο και πιο μοναχικός άνθρωπος” που “περιφρονεί τους Γάλλους” και επιδεικνύει “αντικοινοβουλευτισμό”, ενώ ο ηγέτης της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν επέκρινε την “αλαζονεία” του αρχηγού του κράτους, ο οποίος ζει “εκτός πραγματικότητας”.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα