back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη το δείπνο των ηγετών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τη συζήτηση των «27» ηγετών να επικεντρώνεται στο ευρωπαϊκό εμπόριο λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία.

Προηγήθηκε συζήτηση για το θέμα της ενέργειας και κυρίως για τους τρόπους διασφάλισης του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης, ενόψει της περιόδου αποθήκευσης αερίου. Μεγάλο μέρος των συνομιλιών επικεντρώθηκε στο κομμάτι της «ενεργειακής μετάβασης».

Σε παρέμβαση του ο Έλληνας πρωθυπουργός, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι κρίσιμα τα δίκτυα και η επένδυση σε αυτή «τη ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης».

Το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανέλαβε την ακλόνητη δέσμευση της ΕΕ να βοηθήσει την Ουκρανία και τον λαό της – πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά και ανθρωπιστικά – «για όσο διάστημα χρειαστεί». Οι ευρωπαίοι ηγέτες χαιρετίζουν τη συμφωνία για επείγουσα παράδοση πυρομαχικών στην Ουκρανία και – εάν ζητηθεί – πυραύλων, μεταξύ άλλων μέσω κοινής προμήθειας, με στόχο την παροχή 1 εκατομμυρίου βλημάτων πυροβολικού εντός των επόμενων δώδεκα μηνών αναφέρεται στο κείμενο συμπερασμάτων.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η θέση της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με το 2019 είναι ενισχυμένη. Όπως είπε, η ανεργία αποκλιμακώνεται και ενισχύεται η θέση της χώρας στις επενδύσεις.

Την πεποίθηση ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι σήμερα σαφώς σε καλύτερη θέση, ώστε να απορροφήσει τυχόν κλυδωνισμούς από τις διεθνείς αγορές, εξέφρασε μετά τον πρωθυπουργό και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικουρας από την Ολομέλεια της Βουλής . 

Βίαια επεισόδια και βανδαλισμοί για μια ακόμη νύχτα στο Παρίσι. Σε ολόκληρη τη Γαλλία έγιναν διαδηλώσεις από εκατοντάδες πολίτες που ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Στο Παρίσι ακτιβιστές μπλόκαραν σιδηροδρομικές γραμμές και την πρόσβαση στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ αναγκάζοντας ταξιδιώτες να φτάσουν στο κτήριο με τα πόδια.

Το πρωί ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το Παρίσι τόνισε ότι είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές.

Στην Αθήνα, συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους Γάλλους εργαζόμενους.

Συζητήσεις ακόμη και εντός του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν τα όσα είπε χθες στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό ,πολιτικό πρόσωπο, αλλά εκτός των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα. Μη υπεύθυνη πολιτική στάση του προσάπτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ επικριτικά ήταν τα σχόλια και της Αντιπολίτευσης. Αίσθηση από την τοποθέτηση του Ανδρεα Λοβέρδου ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε πως δεν γίνεται να απορρίπτουμε πρόσωπα, χωρίς να προτείνουμε κάποια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν σχετικά: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον κ. Οικονόμου και τον κ. Σκέρτσο».

Πάντως ο Ανδρέας Λοβερδος λίγο αργότερα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο υλοποίησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Μιλώντας στην Ολομέλεια, καυτηρίασε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομία αλλά και για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών .

Τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν τα αμερικανικά αμυντικά συστήματα να χρησιμοποιούνται σε θέματα που υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ νατοϊκών συμμάχων εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής, ο Δημοκρατικός βουλευτής, Ντέιβιντ Σισιλίνι, έθεσε το θέμα της παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας από τον στόλο των F-16 που ήδη διαθέτει η Τουρκία. Όπως μάλιστα πρόσθεσε, η Άγκυρα δεν επιθυμεί να δώσει διαβεβαιώσεις ότι τα αναβαθμισμένα μαχητικά δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Κάθετα αντίθετος για μια ακομη φορά στην πώληση των 16 στην Τουρκία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Τουρκίας επαναλαμβάνοντας την προκλητική της στάση και τονίζοντας για ακόμα μία φορά ότι «δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16».

Στον Εφέτη ανακριτή κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη οι πρόεδροι των συνδικάτων της Hellenic Train, του ΟΣΕ , και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας σιδηροδρομικών. Αύριο απολογούνται οι δυο σταθμάρχες που έπρεπε να είναι στη θέση τους μέχρι τις 11, το μοιραίο βράδυ και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα.

Χωρίς ταξί η Αθήνα μέχρι τις 6:00 αύριο το πρωί, λόγω της 24ωρης απεργίας των οδηγών. Αύριο δεν θα κινηθούν οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσης του σωματείου εργαζομένων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο λόγω της διεξαγωγής της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης, αντίστοιχα, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί στο ΓΚΑΖΙ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα