back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Θετικός στην πώληση των F-16 στην Τουρκία εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν υπό τον όρο όμως, αυτά να μην χρησιμοποιηθούν σε βάρος της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν τα αμερικανικά αμυντικά συστήματα να χρησιμοιούνται σε θέματα που υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ νατοϊκών συμμάχων.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής, ο Δημοκρατικός βουλευτής, Ντέιβιντ Σισιλίνι, έθεσε το θέμα της παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας από τον στόλο των F-16 που ήδη διαθέτει η Τουρκία. Όπως μάλιστα πρόσθεσε, η Άγκυρα δεν επιθυμεί να δώσει διαβεβαιώσεις ότι τα αναβαθμισμένα μαχητικά δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Την εκτίμηση ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου μεγάλο μέρος των ηγετών των 27 επικεντρώθηκε στο κομμάτι της «ενεργειακής μετάβασης». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία για μία τριμερή συνάντηση αύριο με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα. Κοινός στόχος η άσκηση πίεσης στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να συζητηθούν νέοι κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης σε συνολικό επίπεδο και να ληφθούν αποφάσεις το συντομότερο δυνατό.

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης ως προς το ύψος της επιχορήγησης της κιλοβατώρας που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά για τον επόμενο μήνα θα ανακοινώσει αύριο το πρωί ο Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της επιδότησης αναμένεται να είναι χαμηλότερο σε σχέση με τον Μάρτιο (0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα) αφού οι πάροχοι προχώρησαν σε μεγάλες μειώσεις των τιμολογίων τους που κυμάνθηκαν από 15% έως 43%.

Το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μαρτίου στις Βρυξέλλες επανέλαβε την ακλόνητη δέσμευση της ΕΕ να βοηθήσει την Ουκρανία και τον λαό της – πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά και ανθρωπιστικά – «για όσο διάστημα χρειαστεί» . Οι ευρωπαίοι ηγέτες χαιρετίζουν τη συμφωνία για επείγουσα παράδοση πυρομαχικών στην Ουκρανία και – εάν ζητηθεί – πυραύλων, μεταξύ άλλων μέσω κοινής προμήθειας, με στόχο την παροχή 1 εκατομμυρίου βλημάτων πυροβολικού εντός των επόμενων δώδεκα μηνών αναφέρεται στο κείμενο συμπερασμάτων.

Την πεποίθηση ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι σήμερα σαφώς σε καλύτερη θέση, ώστε να απορροφήσει τυχόν κλυδωνισμούς από τις διεθνείς αγορές, εξέφρασε μετά τον πρωθυπουργό και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικουρας από την Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις.

Βίαια επεισόδια και βανδαλισμοί για μια ακόμη νύχτα στο Παρίσι. Σε ολόκληρη τη Γαλλία έγιναν διαδηλώσεις από εκατοντάδες πολίτες που ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Συζητήσεις ακόμη και εντός του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν τα όσα είπε χθες στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό ,πολιτικό πρόσωπο, αλλά εκτός των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα. Μη υπεύθυνη πολιτική στάση του προσάπτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ επικριτικά ήταν τα σχόλια και της Αντιπολίτευσης. Αίσθηση από την τοποθέτηση του Ανδρεα Λοβέρδου ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε πως δεν γίνεται να απορρίπτουμε πρόσωπα, χωρίς να προτείνουμε κάποια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν σχετικά: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον κ. Οικονόμου και τον κ. Σκέρτσο».

Στον Εφέτη ανακριτή κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη οι πρόεδροι των συνδικάτων της Hellenic Train, του ΟΣΕ , και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας σιδηροδρομικών. Αύριο απολογούνται οι δυο σταθμάρχες που έπρεπε να είναι στη θέση τους μέχρι τις 11, το μοιραίο βράδυ και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα.

Χωρίς ταξί η Αθήνα μέχρι τις 6:00 αύριο το πρωί, λόγω της 24ωρης απεργίας των οδηγών. Αύριο δεν θα κινηθούν οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσης του σωματείου εργαζομένων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο λόγω της διεξαγωγής της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης, αντίστοιχα, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Περισοτερα στην ιστοσελίδα athina984.gr.

Έληξε, σήμερα, κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Σπουδαστών Δραματικών Σχολών, η κατάληψη στο κτήριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο συνεχίζεται η κατάληψη στο κτήριο ΡΕΞ.

Την ήττα με σκορ 88-74 από τη Μπαρτσελόνα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ για την 30η αγωνιστική της Ευρωλίγκας γνωρίζοντας την 20η ήττα του στη διοργάνωση.

ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα