back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τις προθέσεις του όσον αφορά στην επόμενη ημέρα των εκλογών γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Ο κ Ανδρουλάκης δεν απέκλεισε κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ βάσει όμως προγραμματικών συγκλίσεων . «Θα καλέσω όποιον θεωρεί ότι το πρόγραμμά μας, είναι καλό για την πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα των εκλογών επέμεινε στη θέση του αποκλείοντας τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα και δήλωσε ότι θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο.

Ο κ Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για τραγωδία στα Τέμπη. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του το βαθύ κράτος της Ελλάδας. Ποιος είναι το βαθύ κράτος; Ό,τι αρνητικό έχει συμβεί στο παρελθόν και οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, το έχει επαναλάβει και ο ίδιος. Δεν πήρε μια πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος. Το επέκτεινε και το εργαλειοποίησε όπως και ο κ. Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Σταδιακή επαναλειτουργία από χθες, των τρένων και του προαστιακού 23 ημέρες (σήμερα Πέμπτη) μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Στόχος, να προστίθενται γραμμές ανά πενθήμερο, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων, μέχρι το Πάσχα.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 6 το πρωί οι οδηγοί Ταξί με απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών. Στις 11 προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Καβάλας και ακολούθως πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών.

Απώλειες κατέγραψε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στον απόηχο της άρνησης της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν να δεσμευτεί για προστασία των καταθέσεων εν μέσω κλυδωνισμών στον τραπεζικό κλάδο.
Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 530,49 μονάδων (–1,63%), στις 32.030,11 μονάδες.

Την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου κατά 25 μονάδες βάσης, 0,25% αποφάσισε, νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο εύρος 4,75% έως 5%, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006, ενώ αξιωματούχοι της Fed θεωρούν πως θα αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Την πλήρη δέσμευση της Federal Reserve να επαναφέρει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στον στόχο του 2% επανέλαβε ο πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο, στην Ηλιούπολη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού πέντε ανηλίκων κοριτσιών από 12 έως 16 ετών. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή οπότε αμέσως μετά ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Καλάσνικοφ, πιστόλι, κυνηγετικά όπλα, σιγαστήρες, διόπτρες, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, κιάλια νυχτερινής όρασης και ποσότητα πυρίτιδας εντοπίστηκαν σε σπίτι στη Φθιώτιδα – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Σήμερα η νέα μεγάλη γενική απεργία των συνδικάτων στη Γαλλία στον απόηχο των συνεντεύξεων του Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος υπερασπίζεται τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Το παρών θα δώσει στο Παρίσι ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσε η εξέταση του Μπόρις Τζόνσον στην Επιτροπή Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με το αν παραπλάνησε σκόπιμα το Κοινοβούλιο για τα «κορονο- πάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά την περίοδο του lockdown όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός. Το πόρισμα της Επιτροπής αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες .

Με προορισμό το Γιβραλτάρ αναχωρεί το πρωί η αποστολή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τον αγώνα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας την Παρασκευή στο πλαίσιο των προκριματικών για το EURO 2024.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός, στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα