back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οικονόμου: Πρόκληση στην κοινή λογική η θέση για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την θέση που εξέφρασε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με τις προϋποθέσεις για κυβέρνηση συνεργασίας και για το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «η θέση του κ. Ανδρουλάκη για τον πρωθυπουργό, για τον άνθρωπο που θα βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας την επόμενη περίοδο, εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια είναι και πολιτικά εξωφρενική». «Ο κ. Ανδρουλάκης ούτε λίγο ούτε πολύ, τι λέει; Ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο “άγνωστος Χ”», σχολίασε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε πως αυτή η θέση «δεν συνιστά πρόκληση μόνο στην κοινή λογική, αλλά και στην δημοκρατική τάξη, με την έννοια ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα επιλέξουν αυτοί ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας».

«Ο κ. Ανδρουλάκης μας έχει συνηθίσει όλο αυτό τον καιρό σε επιδερμική προσέγγιση των ζητημάτων, σε ασάφεια, το μόνο που είναι πολύ καθαρό είναι η νοσταλγία του για την ρητορική και το ύφος της δεκαετίας του1980. Όμως στο ζήτημα του ποιος θα είναι πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί κανείς να είναι ασαφής και να παραπέμπει στον “άγνωστο Χ”. Εκτός εάν θεωρεί ότι το κόμμα του είναι ένα κόμμα που δεν θέλει να παίξει ρόλο στην πορεία της χώρας την επόμενη ημέρα και το οποίο αναζητά απλώς ψήφο διαμαρτυρίας. Ή εκτός εάν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει αυτό που ενδεχομένως είναι προειλλημένη απόφαση στο μυαλό του: η διασταύρωση στην αρχή και η συμπόρευση στη συνέχεια- στο πλαίσιο μίας προοδευτικής, όπως την έχει χαρακτηρίσει, διακυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Πάντως το ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο “άγνωστος Χ” δεν συνιστά ούτε σοβαρή, ούτε υπεύθυνη πολιτική στάση».

Ερωτηθείς για τα ραντεβού που όπως έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός, ζητήθηκαν από τον κ. Ανδρουλάκη αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «όπως ήταν και εθιμικά και θεσμικά σωστό, ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, ζήτησε να συναντηθούν», αλλά υπήρξε «μία πρωτοφανής περιφρόνηση από την πλευρά του κ Ανδρουλάκη».

Σχολίασε μάλιστα πως «νομίζω ότι δεν υπάρχει προηγούμενο να αρνείται ένας νεοεκλεγείς αρχηγός έστω και μία τυπική συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μετά την εκλογή του».

Ο κ. Οικονόμου καταλόγισε παράλληλα και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα ότι «προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες, ψεύδεται και υποδαυλίζει εντάσεις». Όπως υποστήριξε, «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υποκαταστήσει την πολιτική με παραγωγή ευτελούς θεάματος, με μια σειρά ιδιότυπων παραστάσεων με στόχο να εξαπατήσει τους πολίτες και να δημιουργήσει σύγχυση σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν τεράστια σημασία». «Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί πιστά και εφαρμόζει κατά γράμμα το εγχειρίδιο του πολακισμού, την επίσημη πλέον ιδεολογία του κόμματός του», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Χθες δέχθηκε στο γραφείο του εκπροσώπους συνδικάτων της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και στη διάρκεια της συζήτησης στράφηκε εναντίον του πρωθυπουργού, συνέχισε την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και τη χυδαία ψηφοθηρία πάνω σε αυτό. Εκείνο που είναι ειρωνικό και συνάμα προκλητικό είναι ότι προσπάθησε να εμφανιστεί ως προστάτης του δημόσιου συμφέροντος, έχοντας δίπλα του τον καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος, στενό του συνεργάτη, παλαιότερο συνεργάτη του, κ. Παππά».

Μάντζος: Μοναδικός στόχος του συστήματος Μητσοτάκη η διατήρηση της εξουσίας

«Το σύστημα Μητσοτάκη αντιδρά λυσσαλέα, γιατί μοναδικός του στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας», σχολίασε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος υπογραμμίζοντας ότι είναι προφανές πως στις κυβερνήσεις συνεργασίας τόσο το πρόσωπο του πρωθυπουργού όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων που προτίθενται να συμφωνήσουν. «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι σε σαφή αντιστοιχία με το διογκούμενο ρεύμα των πολιτών, που έχει ως αίτημα το: “Αρκετά ως εδώ, τώρα είναι η ώρα για αλλαγή σελίδας”. Να διασφαλίζουν τις προοπτικές της χώρας και του λαού. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι», τόνισε ο κ. Μάντζος.

Απόστολος Χονδρόπουλος, Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα