12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα σε καλύτερη θέση σε σχέση με το 2019 – Εξασφαλισμένες οι καταθέσεις

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα προσέρχεται στην συζήτηση για τα θέματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας «από μία πολύ ενισχυμένη θέση σε σχέση με το που βρισκόταν το 2019», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Όπως είπε, η χώρα μας προσέρχεται «με την οικονομία να αναπτύσσεται γρήγορα, με την ανεργία να αποκλιμακώνεται, με το δημόσιο χρέος να μειώνεται με τον γρηγορότερο ρυθμό σε όλη την ΕΕ» και τόνισε πως η Ελλάδα «είναι πια πρωταθλήτρια στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

«Αυτό επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να εξακολουθεί να στηρίζει τους πιο ευαίσθητους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια αλλά μας κάνει και πιο αισιόδοξους ότι οι καλύτερες ημέρες της ελληνικής οικονομίας είναι ακόμα μπροστά μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε παράλληλα ότι και η Ευρώπη αντιμετωπίζει και μία σειρά από άλλες οικονομικές προκλήσεις και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των υψηλών επιτοκίων δανεισμού.

«Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των επιτοκίων πιέζει και τους Έλληνες δανειολήπτες, όμως η άλλη όψη της προόδου που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια είναι πως οι τράπεζες μας είναι πια ισχυρές», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «μπροστά στην παγκόσμια χρηματοδοτική καταιγίδα που ξετυλίχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους καταθέτες ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις τους προστατευμένες».

«Και καθώς η Ελλάδα θα εξακολουθεί να κάνει βήματα προόδου και θα αποκτά επιτέλους την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, θα μπορούμε να προσβλέπουμε ότι και το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα μειωθεί, με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο αρνητικά εξαρτημένοι από οποιαδήποτε αύξηση επιτοκίων καθορίζεται από την ΕΚΤ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα