back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός τα ξημερώματα για πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4.30 σε εστιατόριο που βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν, μέσω του κλιμακοστασίου, 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσά τους ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρισκόταν στο εστιατόριο αλλοδαπός υπάλληλος, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά. Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Καθυστερήσεις στην άνοδο του Κηφισού από Ρέντη μέχρι Περιστέρι λόγω τροχαίου στο ύψος της Λένορμαν. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία σε δύο λωρίδες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Από τις 10 το πρωί θα κλείνουν σταδιακά δρόμοι στο κέντρο.

Χωρίς μετρό η Αθήνα από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσης εργασίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί να υπάρξει «άμεσα» συμφωνία για να προχωρήσει η «πράσινη μετάβαση» και η μεταρρύθμιση «της εσωτερικής αγοράς ενέργειας», σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Την εκτίμηση ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία για μία τριμερή συνάντηση σήμερα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα.

Ενόψει της «Συνόδου Κορυφής του ευρώ»(Eurosummit), παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός έχει στόχο τη διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου Ελλάδας-Ιταλίας και Πορτογαλίας προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι νέοι κανόνες για τα δημοσιονομικά.

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανέλαβε την ακλόνητη δέσμευση της ΕΕ να βοηθήσει την Ουκρανία και τον λαό της – πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά και ανθρωπιστικά – «για όσο διάστημα χρειαστεί».

Οι ευρωπαίοι ηγέτες χαιρετίζουν τη συμφωνία για επείγουσα παράδοση πυρομαχικών στην Ουκρανία και – εάν ζητηθεί – πυραύλων, μεταξύ άλλων μέσω κοινής προμήθειας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους για τη στρατιωτική βοήθεια στη χώρα του, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι δισταγμοί όσον αφορά τον εφοδιασμό της με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη μπορεί να παρατείνουν τον πόλεμο.

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη θα παρουσιαστούν εντός της ημέρας οι δυο σταθμάρχες που είχαν βάρδια μέχρι τις 23:00 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Στην ανακρίτρια σήμερα ο προπονητής του τάε κβο ντο που κατηγορείται για τον βιασμό πέντε ανήλικων μαθητριών του. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δράση του είχε αρχίσει το 2009, ενώ οι καταγγελίες αφορούν μέχρι και το 2020.

Απολογούνται σήμερα και οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 14χρονης που φιλοξενείται σε δομή στη Νέα Σμύρνη. Ανάμεσά τους πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» ο οποίος είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο και στη συνέχεια αναίρεσε τα λεγόμενά του.

Θετικός στην πώληση των F-16 στην Τουρκία εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν υπό τον όρο όμως, αυτά να μην χρησιμοποιηθούν σε βάρος της Ελλάδας.

Κάθετα αντίθετος για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Άγκυρας επαναλαμβάνοντας την προκλητική της στάση και τονίζοντας ξανά ότι «δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16».

Ένατη ημέρα κινητοποιήσεων στη Γαλλία όπου οι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, το μεγαλύτερο της Γαλλίας, περίπου 3,5 εκατ. άνθρωποι διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών στο Παρίσι και συνέλαβε 80 άτομα, ενώ δεν έλειψαν βανδαλισμοί καταστημάτων και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων
Το δημαρχείο του Μπορντό τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ στην πόλη Ρουέν, στα βόρεια της χώρας, τραυματίστηκε σοβαρά μία γυναίκα από φωτοβολίδα κρότου-λάμψης.
Τα συνδικάτα κάλεσαν σε ακόμη μια μέρα απεργιών και διαδηλώσεων την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαρτίου, ανήμερα της επίσημης επίσκεψης στη χώρα του Βρετανού βασιλιά Καρόλου.

ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως προχώρησε σε δοκιμή ενός νέου υποβρυχίου drone ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, σε αντίδραση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να υποστούν οξύ υποσιτισμό στην Υεμένη αν δεν διατεθούν επειγόντως κεφάλαια για να προσφερθεί βοήθεια στην εμπόλεμη χώρα, όπου ένα παιδί πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά, προειδοποιεί η UNICEF.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα