back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Κλείνουν αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενόψει της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και της μαθητικής παρέλασης που αρχίζει στις 11, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Έκλεισε και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αύριο, για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης.

Χωρίς μετρό η Αθήνα από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσης εργασίας.

Συνάντηση με τους ομολόγους του της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα αναμένεται να έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της συνόδου του Eurosummit για την οικονομία, που πραγματοποιείται σήμερα με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ.

Στόχος της συνάντησης, που θα γίνει με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, είναι να υπάρξει συντονισμός για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει και σε επίπεδο ηγετών και όχι μόνο Eurogroup, να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Δύο διαφορετικές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα ανήλικα κορίτσια κρίνονται σήμερα από τη δικαιοσύνη, καθώς οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Η πρώτη αφορά τον προπονητή Τάε Κβον Ντο οποίος απολογείται για βιασμό αθλητριών του και η δεύτερη την υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 14χρονης που φιλοξενείται σε δομή της Νέας Σμύρνης για την οποία έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα.

Ανάμεσά τους πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» ο οποίος είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο και στη συνέχεια αναίρεσε τα λεγόμενά του.

Εξελίξεις και για την τραγωδία στα Τέμπη. Ενώπιον του εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση θα παρουσιαστούν εντός της ημέρας οι δυο σταθμάρχες που είχαν βάρδια μέχρι τις 23:00 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών στα Τέμπη. Η επεξεργασία του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα αρχίσει τη Δευτέρα, ενώ στην ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη, 30 Μαρτίου.

Συναγερμός τα ξημερώματα για πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4.30 σε εστιατόριο που βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν, μέσω του κλιμακοστασίου, 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσά τους ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρισκόταν στο εστιατόριο αλλοδαπός υπάλληλος, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας μπορεί να χρειαστεί να προελάσουν μέχρι το Κίεβο, ακόμη κι ως τη Λβιβ, στα δυτικά της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σύμμαχος του Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που μεταδίδεται σήμερα από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ανάμεσά τους το κρατικό RIA.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, αν χρειαστεί θα πας για να εξολοθρεύσεις αυτή τη μόλυνση», είπε.

Τον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». Το ύψος της επιδότησης φθάνει ως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες, γράφει σε ανάρτησή του στα social media ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές κατέκλυσαν χθες τους δρόμους της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για την νομοθεσία Μακρόν που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη. Βανδαλισμοί, φωτιές και τραυματισμοί στις πορείες σε μεγάλες πόλεις.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα