back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ο τραπεζικός τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανθεκτικός διότι έχει ισχυρή κεφαλαιοποίηση και ρευστότητα, δηλώνουν οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κοινή τους ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Σε δήλωσή της νωρίτερα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης τους ηγέτες των 27.

Σίγουρος ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023, εφόσον από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε περιβάλλον αύξησης επιτοκίων είπε, προσθέτοντας ότι στη χώρα μας τα επιτόκια δεν καθορίζονται από την ΤτΕ αλλά από την ΕΚΤ. Η ΕΚΤ αυξάνει τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον πληθωρισμό” κατέληξε.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, την οποία προσκάλεσε στην Αθήνα.

Ημέρα αναταράξεων στον τραπεζικό κλάδο και η σημερινή με τις Deutsche Bank και UBS Group να δέχονται ισχυρό πλήγμα, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ο γερμανικός κολοσσός κατέγραψε πτώση για τρίτη ημέρα, σημειώνοντας βουτιά άνω του 11%, ενώ οι μετοχές του έχουν χάσει το 1/5 της αξίας τους από τις αρχές του μήνα και τα CDS του, δηλαδή τα ασφάλιστρα έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών σημείωσαν χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχουν καταγράψει ποτέ.

“Στο κόκκινο” τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη. Koντά στο 3% νωρίτερα οι απώλειες στο ΧΑ. Πάνω από 2% η πτώση σε Βερολίνο και Παρίσι.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για την Deutsche Bank, διαβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς

Φτηνότερο το ρεύμα τον Απρίλιο, καθώς υποχωρεί κάτω από τα 9 σεντς ανά κιλοβατώρα η ελάχιστη χρέωση για την ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις το πρωί του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

“Ανεπάρκεια και εκτεταμένη διαφθορά τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης ΝΔ. Η δέσμευσή μας να κάνουμε ένα κράτος αξιοκρατικό, αποτελεσματικό και δημοκρατικό”, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ιωάννη Σαρμά.

“Τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί κανείς – Μιλά για αξιοκρατία αυτός που πολέμησε κάθε θεσμική προσπάθεια λογοδοσίας και αξιολόγησης”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

“Ζητούμε ισχυρή εντολή και ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Αν το έχουμε θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε προγραμματικές συγκλίσεις. Τότε θα μιλήσουμε για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και των υπουργών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, με φόντο τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, οι αποστάσεις που πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος και το χθεσινό δηκτικό σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη.

Μέτρα στήριξης και αρωγής των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών όπως ειδική σύνταξη, διαγραφή οφειλών προς την Φορολογική Διοίκηση και άμεσες αποζημιώσεις, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης, που κατατέθηκε στη Βουλή. Η επεξεργασία του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα αρχίσει τη Δευτέρα. Στην ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαρτίου.

Νέα προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα έλαβαν νωρίτερα οι δυο σταθμάρχες που κατηγορούνται ότι έφυγαν νωρίτερα από την λήξη της βάρδιας τους το μοιραίο βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Επίσης, νέα προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε ο 44χρονος προπονητής του Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη, που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων αθλητριών του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αύριο στο κέντρο της Αθήνας, για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Κλειστός θα είναι ο σταθμός ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ από τις 8 το πρωί .Χωρίς Μετρό η Αθήνα και απόψε από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, λόγο στάσης των εργαζομένων – 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε Μετρό ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ εξήγγειλαν για την προσεχή Τρίτη, 28 Μαρτίου οι εργαζόμενοι.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Άνδρας έπεσε νωρίτερα το μεσημέρι πάνω σε πλήθος πολιτών με το αυτοκίνητό του τραυματίζοντας πολλούς από αυτούς στο περιφερειακό αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης, στη δυτική Γερμανία. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι άνδρας είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Πολύ σημαντικά παιχνίδια δίνουν απόψε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στα προκριματικά του EURO 2024 και η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής με τους δείκτες των ρολογιών να πηγαίνουν μία ώρα μπροστά.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, στα ανατολικά 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα