14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρό πλήγμα δέχεται ο γερμανικός κολοσσός της της Deutsche Bank, που κατέγραψε πτώση για τρίτη ημέρα, σημειώνοντας βουτιά άνω του 15%.

Ο τραπεζικός τομέας της ΕΕ είναι ανθεκτικός διότι έχει ισχυρή κεφαλαιοποίηση και ρευστότητα”, δηλώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ηγέτες της ΕΕ. Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Deutsche Bank”, τόνισε ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Στο κόκκινο και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη. Απώλειες κοντά στο 2% σε Φρανκφούρτη και Παρίσι – Με τον Γενικό δείκτη στο μείον 2,97% έκλεισε πριν από λίγο το ΧΑ.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ισχυρές, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει επί της αρχής την πρόταση της Κομισιόν για τη νέα οικονομική διακυβέρνηση. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023, εφόσον, όπως είπε, από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού.

Νομίζω θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι εννοούσε με αυτά που είπε”, σημείωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά και την επιλογή τρίτου πολιτικού προσώπου στη θέση του Πρωθυπουργού.

“Ο καθεστωτισμός του κυβερνώντος κόμματος ξεπερνά επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη κάθε προηγούμενο στάδιο. Απαιτεί πια από τον Πρόεδρο μας να δηλώσει οτι θα τον προτείνει ως επόμενο Πρωθυπουργό!

Για την απάντηση στην πρωτοφανή αυτή απαίτηση αρμόδιος είναι ένας και μόνο: Ο ελληνικός λαός”, σχολίασε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

“Εν μέσω φτωχοποίησης και αύξησης των ανισοτήτων, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση της οικονομίας”, ανέφερε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ενώπιον της 31ης ανακρίτριας απολογούνται για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 14χρονης φιλοξενούμενης σε δομή προστασίας στη Ν. Σμύρνη, οι τρεις κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αύριο στο κέντρο της Αθήνας, για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Χωρίς Μετρό η Αθήνα απόψε, από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Στο μεταξύ, απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Τρίτη 28 Μαρτίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Περίπου 10.000 Ουκρανοί άμαχοι, πολλοί ηλικιωμένοι και με αναπηρίες, είναι στο όριο της ίδιας τους της ύπαρξης σε τρομακτικές συνθήκες εντός και γύρω από την πολιορκημένη πόλη του Μπαχμούτ, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Εκτός ελέγχου μεγάλη πυρκαγιά στην Ισπανία, όπου 1500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Σε παρέμβασή του από τις Βρυξέλλες, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε πως μια τέτοια «πυρκαγιά τόσο νωρίς μέσα στη χρονιά είναι μια επιπλέον απόδειξη της κατάστασης κλιματικής έκτακτης ανάγκης που βιώνει η ανθρωπότητα και η οποία πλήττει ιδιαίτερα χώρες όπως η δική μας».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε με τα βίαια επεισόδια που συνόδευσαν τις χθεσινές διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει. 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές κατέκλυσαν χτες τους δρόμους της Γαλλίας. Βανδαλισμοί και φωτιές χαρακτήρισαν πολλές από τις πορείες σε μεγάλες πόλεις, ενώ δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί.

Κατηγορίες προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε η γενική εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τον νόμο με το να αγνοήσει σύγκρουση συμφερόντων στη δίκη του για διαφθορά που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και με την εμπλοκή του στο σχέδιο δικαστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησής του.

Στην αθλητική ενημέρωση: Στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας με αντίπαλο το Γιβραλτάρ, ξεκινά το βράδυ στις 21:45 η πορεία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024. Για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 21:00 την Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

Kαι o καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, στα ανατολικά 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα