18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και στη διευρυμένη ατζέντα που χαρακτηρίζει τη διμερή σχέση της Ουάσιγκτον με την Αθήνα αναφέρεται ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο ετήσιο μήνυμα του για την κήρυξη της 25ης Μαρτίου ως ημέρα για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος, “σήμερα, η συμμαχία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ.

Ισχυρό πλήγμα δέχεται ο γερμανικός κολοσσός της της Deutsche Bank, που κατέγραψε πτώση για τρίτη ημέρα, σημειώνοντας βουτιά άνω του 15%.

“Ο τραπεζικός τομέας της ΕΕ είναι ανθεκτικός διότι έχει ισχυρή κεφαλαιοποίηση και ρευστότητα”, δηλώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ηγέτες της ΕΕ. Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Deutsche Bank”, τόνισε ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Στο κόκκινο και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη. Απώλειες κοντά στο 2% σε Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Βαριές απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός δείκτης έκλεισε στο στο 2,97%. Η εκ νέου κλιμάκωση των τραπεζικών ανησυχιών επηρέασε αρνητικά το σύνολο των ελληνικών μετοχών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστίασε στις τράπεζες, καθώς Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς κατρακύλησαν κατά 6%.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ισχυρές, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει επί της αρχής την πρόταση της Κομισιόν για τη νέα οικονομική διακυβέρνηση. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023, εφόσον, όπως είπε, από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού.

Νομίζω θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι εννοούσε με αυτά που είπε”, σημείωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά και την επιλογή τρίτου πολιτικού προσώπου στη θέση του Πρωθυπουργού.

“Ο καθεστωτισμός του κυβερνώντος κόμματος ξεπερνά επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη κάθε προηγούμενο στάδιο. Απαιτεί πια από τον Πρόεδρο μας να δηλώσει οτι θα τον προτείνει ως επόμενο Πρωθυπουργό!

Για την απάντηση στην πρωτοφανή αυτή απαίτηση αρμόδιος είναι ένας και μόνο: Ο ελληνικός λαός”, σχολίασε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Κριτική στον πρωθυπουργό και στις αναφορές του για το βαθύ κράτος ασκεί σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου. «Δεν πείθει πια. Η Ελλάδα θα αλλάξει. Αλλά με το σχέδιο της προοδευτικής μας κυβέρνησης», επισημαίνει η κ Τσαπανίδου.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους οι οποίοι συνελήφθησαν για την νέα υπόθεση μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη με θύμα ένα 14χρινο κορίτσι που είναι φιλοξενούμενο σε δομή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τους αποδίδονται αδικήματα για μαστροπεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού ενώ ο τέταρτος ασύλληπτος κατηγορούμενος κατηγορείται για τη διενέργεια γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη. Οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν απολογούμενοι τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσαν οι καταγγελίες πρώην οδηγού πούλμαν για τον τρόπο λειτουργίας του «Κέντρου Ειδικών θεραπειών» στην Καλλιθέα, το οποίο σφραγίστηκε με εντολή της Περιφέρειας Αττικής μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας στην οποία απεικονίζονταν 11χρονο αγόρι να περπατά σε περβάζι παραθύρου του τρίτου ορόφου. Ο οδηγός ,o οποίος εργάστηκε στη δομή για τρεις μήνες, αποκάλυψε μεταξύ άλλων στο enikos.gr ότι είχε δει υπαλλήλους αλλά και την ίδια την ιδιοκτήτρια, να χτυπούν μπροστά του τα παιδιά, να γελούν εις βάρος τους, να απειλούν γονείς και εργαζομένους σε μία προσπάθεια, κατά τον ίδιο, «να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αύριο στο κέντρο της Αθήνας, για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Χωρίς Μετρό η Αθήνα απόψε, από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Στο μεταξύ, απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Τρίτη 28 Μαρτίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι.

Τα τρία θραύσματα από τα Μουσεία του Βατικανού επανενώθηκαν στα αρχιτεκτονικά γλυπτά του Παρθενώνα, σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η Νάνσυ Αγγελοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, στα ανατολικά 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα