back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Nα στηριχθεί η Τυνησία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή οικονομική κρίση, ούτως ώστε να περιοριστεί η «μεταναστευτική πίεση» προς την Ευρώπη ζήτησαν σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι από τις Βρυξέλλες.

Στο κόκκινο έκλεισαν οι χρηματαγορές λόγω του φόβου για το τραπεζικό σύστημα. Με πτώση 8,53% στα 8,54 ευρώ, έκλεισε η μετοχή της Deutsche Bank οδηγώντας μια τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε πτώση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Πτώση κατά 1,74% καταγράφηκε στο τέλος της συνεδρίασης στο Παρίσι, κατά 1,66% στη Φρανκφούρτη, κατά 1,26% στο Λονδίνο.

Βαριές απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός δείκτης έκλεισε στο 2,97%.

Έκτακτη συνεδρίαση του χρηματοπιστωτικού τομέα για την τραπεζική κρίση, συγκάλεσε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν χωρίς να διευκρινίζεται ο χρόνος ανέφερε το Bloomberg.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με τις αναταράξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι κεφαλαιακά ισχυρές. Η Deutsche Bank είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται το μέλλον της, δήλωσε από την πλευρά του ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

“Ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ανθεκτικός επειδή διαθέτει σταθερές θέσεις σε όρους κεφαλαίου και ρευστότητας”, δήλωσε η Λαγκάρντ. Kάλεσε τους ηγέτες να προωθήσουν το σχέδιο Ένωσης Κεφαλαιαγορών στην Ευρώπη.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις είναι προστατευμένες, είπε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Ο κ Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να κάνει βήματα προόδου και να αποκτά -επιτέλους- την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Ο κ Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι κάλεσε την ιταλίδα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την χώρα μας πριν από τις εκλογές. «Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ιταλική κυβέρνηση μέσω της TrainItalia θα μπορεί να υποστηρίξει με πιο ενεργό τρόπο την επανεκκίνηση των ελληνικών σιδηροδρόμων», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού, κάνοντας λόγο για ένα «απαράδεκτο περιβάλλον fake news» .

Για τις προϋποθέσεις συνεργασίας μετεκλογικά όπως τις περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε : «Εγώ το μόνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και μία σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

“Ο καθεστωτισμός του κυβερνώντος κόμματος ξεπερνά επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη κάθε προηγούμενο στάδιο. Απαιτεί πια από τον Πρόεδρο μας να δηλώσει οτι θα τον προτείνει ως επόμενο Πρωθυπουργό!

Για την απάντηση στην πρωτοφανή αυτή απαίτηση αρμόδιος είναι ένας και μόνο: Ο ελληνικός λαός”, σχολίασε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

“Εν μέσω φτωχοποίησης και αύξησης των ανισοτήτων, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση της οικονομίας”, ανέφερε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και στη διευρυμένη ατζέντα που χαρακτηρίζει τη διμερή σχέση της Ουάσιγκτον με την Αθήνα αναφέρεται ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Σε μήνυμα του κήρυξε την 25η Μαρτίου του 2023, ως ημέρα για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας “Σήμερα, η συμμαχία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ …μαζί, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε στον κόσμο ότι το σκοτάδι που οδηγεί στην απολυταρχία δεν μπορεί ποτέ να σβήσει τις φλόγες της ελευθερίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αύριο στο κέντρο της Αθήνας, για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αναλυτικά στη ιστοσελίδα μας.

Εκτός λειτουργίας οι Γραμμές 2 και 3 του μετρό από αυτή την ώρα έως τη λήξη της κυκλοφορίας, λόγω στάσης εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Δεν απέκλεισε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις για τα σύνορα της Ουκρανίας στο μέλλον ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, υπογραμμίζοντας πως μένει από τους Ουκρανούς να αποφασίσουν σχετικά. Ο ίδιος, κατά την τοποθέτησή του ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, σημείωσε πως οποιαδήποτε συμφωνία για την ειρήνη με τη Ρωσία πρέπει να είναι «δίκαιη και βιώσιμη».

Το προεδρικό αεροσκάφος του Αλεξάντρ Λουκασένκο στο στοχαστρο του υπ Οικονομικών των ΗΠΑ στο πλαισιο νεων κυρωσεων σε βαρος της Λευκορωσίας για την καταστολή της αντιπολίτευσης και τη στήριξη που προσφέρει στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους οι οποίοι συνελήφθησαν για την νέα υπόθεση μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη με θύμα ένα 14χρινο κορίτσι που είναι φιλοξενούμενο σε δομή. Κατηγορούνται για μαστροπεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού ενώ ο τέταρτος, ασύλληπτος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, κατηγορείται για τη διενέργεια γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Να σεβαστεί το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν κάλεσε την Γαλλία το Συμβούλιο της Ευρώπης μέσω της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για την υπέρμετρη χρήση βίας έναντι των διαδηλωτών. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε σήμερα ότι ξεκινούν 11 δικαστικές έρευνες για συμβάντα αστυνομικής βίας την τελευταία εβδομάδα, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων.

Στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας με αντίπαλο το Γιβραλτάρ, ξεκινά στις 21:45 η πορεία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

Kαιρός:

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα