18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Έκρυθμη η κατάσταση στη Γαλλία, με τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να εμμένει στην εφαρμογή της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και τους πολίτες να συνεχίζουν τις δυναμικές διαδηλώσεις. Εκτεταμένα επεισόδια και βανδαλισμοί σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις σε πάνω από 400 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν υπερβολική χρήση βίας της αστυνομίας, ενώ γαλλικά μέσα μεταδίδουν πως στη Ρουέν δακρυγόνο έσκασε δίπλα στο χέρι μιας γυναίκας, προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό της.

Να σεβαστεί το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν κάλεσε την Γαλλία το Συμβούλιο της Ευρώπης μέσω της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για την υπέρμετρη χρήση βίας.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης η επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στο Παρίσι και το Μπορντό ακυρώθηκε.

Από τις Βρυξέλλες ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Η στάση του Μακρόν ακόμη και η συνέντευξή του φαίνεται πως εξόργισαν ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές που έδωσαν νέο ραντεβού την Τρίτη. Λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας έως και το ένα τρίτο των πτήσεων ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε πολλά άλλα αεροδρόμια της Γαλλίας.

Στο επίκεντρο της τραπεζικής αναταραχής βρέθηκε η γερμανική Deutsche Bank, καθώς η εντεινόμενη ανησυχία για τον κλάδο “βύθισε” τον τίτλο της σε διψήφιες απώλειες ξεπερνώντας και το 14% . Η γερμανική τράπεζα, η οποία έχει επιστρέψει στον δρόμο της ανάκαμψης τα τελευταία χρόνια, ήταν σήμερα η περισσότερο χαμένη έναντι των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών παρά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει την επαναγορά ομολόγων.

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν, μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των 27 της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η Deutsche Bank είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται το μέλλον της, τόνισε στις δηλώσεις του ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς.

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πετύχει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023 εάν ο λαός εμπιστευτεί τη Νέα Δημοκρατία και προκύψει σταθερή κυβέρνηση, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και διαβεβαίωσε για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού. Ο κ Μητσοτάκης προσκάλεσε στην Αθήνα την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, πριν από τις εκλογές.

Στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και στη διευρυμένη ατζέντα που χαρακτηρίζει τη διμερή σχέση της Ουάσιγκτον με την Αθήνα αναφέρεται ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αύριο στο κέντρο της Αθήνας, για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Απαγόρευση στάσης & στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 6 το πρωί μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης. Αναλυτικά στη ιστοσελίδα μας athina984.gr

Ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας ήξερε να χειριστεί το σύστημα τηλεδιοίκησης, παρόλο που στην απολογία του στην ανακρίτρια δήλωσε το αντίθετο, σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΙ .

Εκτός λειτουργίας οι Γραμμές 2 και 3 του μετρό έως τη λήξη της κυκλοφορίας, λόγω στάσης εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δυο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη Νέα Σμύρνη με θύμα ένα 14χρινο κορίτσι που είναι φιλοξενούμενο σε δομή. Κατηγορούνται για μαστροπεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού ενώ ο τέταρτος, ασύλληπτος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, κατηγορείται για τη διενέργεια γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Η ξηρασία στην Ισπανία, τον μεγαλύτερο παραγωγό ελαιολάδου στον κόσμο, είναι πιθανό να μειώσει στο μισό την παραγωγή της χώρας φέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωθώντας τις τιμές προς τα πάνω. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Ισπανία παρέχει συνήθως περίπου το 40% της παγκόσμιας παραγωγής

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης, στην Αίθουσα του Παρθενώνα, η απόδοση των τριών θραυσμάτων από τις μετόπες, τη ζωφόρο και τα αετώματα του Παρθενώνα, που επιστράφηκαν από τα Μουσεία του Βατικανού

Καιρός:

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, στα ανατολικά 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 14 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα