18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γ. Παπανδρέου: Οι ονοματολογίες αποπροσανατολίζουν – Σωστά είπε ο πρόεδρος μας, εμείς κοιτάμε τις προγραμματικές συμφωνίες

Διαβάστε επίσης

«Σωστά είπε ο πρόεδρός μας ότι εμείς κοιτάμε τις προγραμματικές συμφωνίες και όχι το μοίρασμα καρεκλών. Ούτε και τις ονοματολογίες που αποπροσανατολίζουν σκοπίμως την πραγματική πολιτική συζήτηση για το τι διακυβεύεται πραγματικά σε αυτήν τη χώρα. Εάν αυτή η χώρα θα αλλάξει ή θα συνεχίσει να βουλιάζει». Αυτό επεσήμανε με νόημα ο Γιώργος Παπανδρέου με φόντο τις δηλώσεις Ανδρουλάκη αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες χωρίς όμως πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα.

Και ο κ.Παπανδρέου πρόσθεσε: «Πολλοί ρωτούν από τώρα για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Νομίζω ότι πήραν σαφή απάντηση από τον πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη. Πρώτα καλούμε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Και όπως ο ίδιος είπε, αν υπάρξει προγραμματική συμφωνία -αλλά μόνο αν υπάρξει-, βεβαίως μετά να συζητηθεί η σύνθεση της κυβέρνησης με συγκεκριμένους όρους».

Μιλώντας απόψε στη συνεδρίαση επιτροπής εκλογικού αγώνα Αχαΐα ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ρωτούν, τάχα, με ποιους θα πάμε. Θέλουν να αλλοιώσουν την έννοια της ψήφου του ελληνικού λαού. Και μάλιστα τώρα, που το εκλογικό σύστημα είναι και απλή αναλογική, μετρά εξίσου η κάθε ψήφος του Έλληνα και της Ελληνίδας. Θέλουν να λένε ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στη ΝΔ ή ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, αγαπητοί φίλοι, είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα»

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας οτι «ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταρρυθμιστική δύναμη. Η πραγματικότητα, ακόμη και σήμερα, μετά από όσα έχουν μεσολαβήσει, επιβεβαιώνει, ότι η δεξιά, ιστορικά, καλλιέργησε αυτές τις αντιλήψεις νομής και ιδιοποίησης της εξουσίας και η σημερινή ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν αλλάζει. Από την άλλη, η παραδοσιακή αριστερά προσχώρησε σε αυτές τις πρακτικές» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει «με εκείνους τους πολίτες που μαζί τους-όπως είπε- μπορούμε να οικοδομήσουμε μια προοδευτική, κοινωνική και πολιτική συμμαχία που θα διαθέτει μια αξιόπιστη προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, με στόχο την προοδευτική αλλαγή της χώρας»

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα