back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Mπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

Διαβάστε επίσης

Την βεβαιότητα ότι μέσα στο 2023 «μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα» εφόσον από τις εκλογές ο ελληνικός λαός τον εμπιστευθεί και προκύψει μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε εκ νέου ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ισχυρές και σταθερές και πρόσθεσε πως δεν αισθάνεται ότι απειλούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την νευρικότητα στις αγορές, ενώ αναφερόμενος στους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ τόνισε ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο προηγούμενο ασφυκτικό πλαίσιο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα υποστηρίζει επί της αρχής την πρόταση της Κομισιόν για το πλαίσιο των δημοσιονομικών κανόνων χωρίς ασφυκτικά σκληρούς αριθμητικούς κανόνες, ενώ επισήμανε ότι απαιτείται πολύ πιο γρήγορη πρόοδος και να συμφωνηθούν οι νέοι κανόνες μέχρι το τέλος του έτους.

Με αφορμή και την σημερινή συνάντησή του με την Τζόρτζια Μελόνι, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι με την Ιταλία είμαστε πολύ κοντά για τους δημοσιονομικούς κανόνες, ενώ γνωστοποίησε ότι προσκάλεσε την Ιταλίδα ομόλογό του να επισκεφθεί την χώρα μας πριν τις εκλογές και εκείνη υπεδέχθη την πρόσκληση. Στην ατζέντα των συζητήσεων, μαζί με τις οικονομικές προκλήσεις και το μεταναστευτικό, θα βρεθεί το ζήτημα «του τρόπου με τον οποίο η Ιταλία θα μπορεί να υποστηρίξει με πιο ενεργό και ουσιαστικό τρόπο την επανεκκίνηση των ελληνικών σιδηροδρόμων».

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού σημειώνοντας πως «ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό». Διερωτήθηκε μάλιστα εάν «θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς τις εκλογές εν μέσω ενός απαράδεκτου περιβάλλοντος fake news», όπως είπε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τις προϋποθέσεις συνεργασίας και το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού σχολίασε ότι «πρέπει να ερωτηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το τι ακριβώς εννοούσε» και υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον. «Αυτό απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία και γι’ αυτό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους τι εννοούν με αυτά που λένε», πρόσθεσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα