back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σολτς: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Deutsche Bank

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για την Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η μετοχή της οποίας σημείωσε σήμερα πτώση κατά 10%, διαβεβαίωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονίσει εκ βάθρων το οικονομικό της μοντέλο. Δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας για οτιδήποτε», δήλωσε ο Ολαφ Σολτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ανθεκτικός επειδή διαθέτει σταθερές θέσεις σε όρους κεφαλαίου και ρευστότητας», δήλωσε νωρίτερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ απευθυνόμενη στους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι στέρεα και η ευρωζώνη είναι η ζώνη όπου οι τράπεζες είναι πιο ανθεκτικές», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος μετά την ενημέρωση που είχαν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την Πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Εμανουέλ Μακρόν πρόσθεσε ότι οι τράπεζες στην ευρωζώνη διέπονται από πολύ απαιτητικούς κανόνες και μεγάλη διαφάνεια και βρίσκονται σε πολύ διαφορετική κατάσταση σε σχέση με αυτές των ΗΠΑ. «Δεν υπάρχει σύγκριση», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα