back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μελόνι και Κόστα για την οικονομική διακυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Κοινή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα αναμένεται να έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της συζήτησης στην ΕΕ για την οικονομική διακυβέρνηση.

Στόχος της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ενόψει της συνόδου του Eurosummit που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια με τη συμμετοχή και της επικεφαλής της ΕΚΤ., Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει και σε επίπεδο ηγετών και όχι μόνο Eurogroup, να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Προσερχόμενος χθες στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στη χώρα μας, ενώ σε παρέμβασή του στην χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το θέμα της ενέργειας, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα -«η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης», όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα