back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον ελληνισμό, ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία μετά από 400 χρόνια τουρκικού ζυγού, μέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το πέρας της μεγαλειώδους παρέλασης.

Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η τραγωδία, συνέχισε, καθιστά απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό, μας δίνει την ευκαιρία να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους, να διδαχθουμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία του ελληνικού έθνους.

«Σήμερα είναι μέρα περηφάνιας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης», αναφέρει σε δήλωση του για την εθνική επέτειο από την Τήλο όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Μήνυμα ενότητας από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ , Νίκου Ανδρουλάκη. “ Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζει όσα μεγάλα και σημαντικά καταφέρνει ο ελληνισμός ακολουθώντας την ενότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Επανάσταση του 1821 επιβεβαιώνει ότι το καινούριο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου», δήλωσε για την εθνική επέτειο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, στην επιστολή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον.

Η Ελλάδα αποτελεί “πυλώνα ηρεμίας και σταθερότητας” υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος , Γιάννης Στουρνάρας , σε συνέντευξη του, στο CNN Greece, αναφερόμενος στις πρόσφατες διεθνείς χρηματοπιστωτικές εξελίξεις. Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα , λέγοντας ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα ανησυχίας για τις εγχώριες τράπεζες και τις καταθέσεις. Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε εξαιρετική θέση έναντι των εξελίξεων, τόνισε.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισχυρές καταιγίδες και τουλάχιστον έναν ανεμοστρόβιλο που έπληξαν το Μισισίπι το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα το πρωί .

Καιρός:

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα