back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Μεγαλειώδης και εντυπωσιακή ήταν σήμερα η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα τιμώντας την εθνική μας επέτειο.

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον ελληνισμό, μέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το πέρας της παρέλασης.

“Ο φετινός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμη πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σήμερα είναι μέρα περηφάνιας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης», σημείωσε από την Τήλο όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

“ Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζει όσα μεγάλα και σημαντικά καταφέρνει ο ελληνισμός ακολουθώντας την ενότητα”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Επανάσταση του 1821 επιβεβαιώνει ότι το καινούριο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου», δήλωσε για την εθνική επέτειο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, στην επιστολή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον.

Τα σημεία που δείχνουν την αλλαγή στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα επισημαίνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μετά τους σεισμούς στη γειτονική χώρα η «τουρκική παραβατικότητα έχει μετατραπεί σε κάτι το ανύπαρκτο». Επισημαίνει ωστόσο ότι «η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών των ελληνοτουρκικών σχέσεων» και ότι ευελπιστεί ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί με συνέπεια και με καλή πίστη, όχι μόνο στο εγγύς μέλλον, αλλά και μακροπρόθεσμα».

Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ανεμοστρόβιλος και ισχυρές θύελλες έπληξαν την πολιτεία του Μισισίπι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών. Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ τα σωστικά συνεργεία ερευνούν μία ζώνη καταστροφής μήκους 100 χιλιομέτρων στην περιοχή του Σίλβερ Σίτι, στο δυτικό τμήμα της πολιτείας.

Καιρός:

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου .

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα