back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα για την θερινή ώρα.. Στις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών γυρνάνε μια ώρα μπροστά και πρέπει να δείχνουν τέσσερις.

Σε μια απρόβλεπτη κίνηση φιλίας προχώρησε σήμερα η τουρκική ηγεσία, αφού Ταγίπ Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέστειλαν ευχητήρια μηνύματα με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία, ενώ δηλώνει πεπεισμένος ότι οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν περαιτέρω την προσεχή περίοδο”.

Στο ίδιο ύφος και η επιστολή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκτός από τις ευχές για την εθνική μας επέτειο, δηλώνει ‘’αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας’’.

Μηνύματα με αφορμή την εθνική μας επέτειο από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία μετά το πέρας της μεγαλειώδους παρέλασης στην Αθήνα.

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον ελληνισμό, μέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Ο φετινός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμη πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σήμερα είναι μέρα περηφάνιας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης», σημείωσε από την Τήλο ο Αλέξης Τσίπρας.

“Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζει όσα μεγάλα και σημαντικά καταφέρνει ο ελληνισμός ακολουθώντας την ενότητα”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Επανάσταση του 1821 επιβεβαιώνει ότι το καινούριο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ένοπλη επίθεση με θύμα έναν 16χρονο, που σημειώθηκε στην οδό Κολοκοτρώνη στο Λαγονήσι, με την ΕΛ.ΑΣ. να διαθέτει ελάχιστα στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τέσσερις προσαχθέντες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εναντίον τους. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας με διαμπερές τραύμα στο πόδι, εκτός κινδύνου.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις οχτώ σήμερα το βράδυ σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Βιθυνίας, στη Νίκαια. Απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα 58 ετών. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Η Νέα Υόρκη σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού επιστρέφει στην Αθήνα 29 αρχαιότητες που έχουν κατασχεθεί για υποθέσεις λαθρεμπορίας, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται ακόμη και από το 5.000 προ Χριστού. Ανάμεσα στα πολύτιμα αντικείμενα βρίσκεται και ένα εξαιρετικά σπάνιο επετειακό χρυσό νόμισμα, το οποίο κυκλοφόρησε μετά την δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα.

Επί ξηρού ακμής η Γαλλία.. Παράλληλα με τις βίαιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 64 έτη, χιλιάδες διαδηλωτές στη δυτική Γαλλία συγκρούστηκαν με τις αρχές στη διάρκεια κινητοποιήσεων εναντίον της τοπικής αγροτικής βιομηχανίας που θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή δεξαμενές – ταμιευτήρες νερού. Ανάμεσα στους διαδηλωτές – όπως καταγγέλλεται – υπήρχαν και πολλά άτομα από την Ιταλία.

‘’Εάν η Δύση προμηθεύσει το Κίεβο με οβίδες μη εμπλουτισμένου ουρανίου, η Μόσχα έχει ότι χρειάζεται για να απαντήσει’’ διαμήνυσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.. ‘’Έχουμε, χωρίς υπερβολή, εκατοντάδες χιλιάδες οβίδες αυτού του τύπου. Δεν τις χρησιμοποιούμε επί του παρόντος’’ είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη ρωσική τηλεόραση.

Καιρός:

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα