back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στη θερινή ώρα επιστρέψαμε από τα ξημερώματα  γυρνώντας τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα μπροστά.   

Στη διαπίστωση πως «έχουν μεταβληθεί οι παράμετροι της τουρκικής συμπεριφοράς απέναντί μας» προχωρά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Αμέσως μετά την τραγωδία των σεισμών στην Τουρκία και την επίσκεψή μου εκεί, η τουρκική παραβατικότητα έχει μετατραπεί σε κάτι το ανύπαρκτο. Δεν υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, δεν υπάρχουν υπερπτήσεις, δεν υπάρχει τοξική διατύπωση λόγου, δεν υπάρχει λεκτική επιθετικότητα, δεν υπάρχει απειλή χρήσης βίας» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Στο μεταξύ σε μια απρόβλεπτη κίνηση φιλίας προχώρησε χθες η τουρκική ηγεσία, αφού Ταγίπ Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέστειλαν ευχετήρια μηνύματα με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία, ενώ δηλώνει πεπεισμένος ότι οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν περαιτέρω την προσεχή περίοδο. 

Στο ίδιο ύφος και η επιστολή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνει “αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας’’. 

 Με περισσότερα από 7 κιλά κοκαΐνης συνελήφθη 28χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στα βόρεια προάστια της Αττικής. Στο σπίτι του στη Νέα Χαλκηδόνα και σε υπόγειο πάρκινγκ που νοίκιαζε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με κοκαΐνη 7.5 κιλών καθώς και 35 κιλά  κάνναβης. 

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, στον απόηχο της ανακοίνωσης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας. 

 Καιρός:     

Γενικά αίθριος  για σήμερα   στην Αττική.  Θερμοκρασία από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι είναι 15.3 βαθμοί  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα