back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στην κάθοδο της Συγγρού στο ύψος του Αγίου Σώστη λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ. 

Η αντίστροφη μέτρηση για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και την μεταβίβαση των φορολογικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων , πλησιάζει και όλα συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι εντός του 2023 το σύστημα θα λειτουργεί σε όλο το εύρος της οικονομίας, κάτι που θα περιορίσει την φοροδιαφυγή και ταυτόχρονα να διευρύνει την φορολογική βάση.

Στην επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου αναφέρεται στην εβδομαδιαία ανάρτηση του στο facebook o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεσμεύεται μεταξύ άλλων ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξανακερδίσει ο ελληνικός σιδηρόδρομος την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού». Επισημαίνει δε και τη διαδικασία έναρξης της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και τις σταθερές συγκοινωνίες. Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρεται εκ νέου στο νομοσχέδιο για το νερό ξεκαθαρίζοντας και πάλι πως αυτό παραμένει δημόσιο αγαθό, ενώ διαμηνύει ότι «οι πολίτες θέλουν λύσεις και έργα και όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες». 

«Επικίνδυνη και ανεύθυνη” χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ, την στάση της Ρωσίας,  μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία, ενώ η Ουκρανία ζήτησε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε από τους Δυτικούς και την Κίνα να θέσουν τέλος στην «πυρηνική ομηρεία» που ασκεί η Ρωσία. 

Ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξε ότι η ανάπτυξη τους στη γειτονική χώρα δεν συνιστά παραβίαση της συνθήκης για τη διάδοση των πυρηνικών, γιατί και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος Ευρωπαίων συμμάχων τους.   

 Στη Γερμανία η  μαζική απεργία που έχει κηρυχθεί στον τομέα των μεταφορών για αύριο με αίτημα την αύξηση των μισθών εν μέσω υψηλού πληθωρισμού αποτελεί «ζήτημα επιβίωσης» δηλώνει ο επικεφαλής του γερμανικού συνδικάτου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild. Η απεργία, η μεγαλύτερη στην Γερμανία εδώ και δεκαετίες, αναμένεται να πλήξει σημαντικά τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και τις αερομεταφορές. Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε ήδη από σήμερα στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου καταγράφονται πολλές ακυρώσεις πτήσεων. 

Προχωρούν οι διαδικασίες για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, μετά την ΚΥΑ που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί. Η εγκριτική αυτή απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στο σύνολο των δήμων της χώρας.  Με βάση την ΚΥΑ, η κάλυψη των 1.000 κενών οργανικών θέσεων θα γίνει σε 137 δήμους της χώρας. Τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει, όπως είναι φυσικό, ο δήμος Αθηναίων με 181 θέσεις. 

Σε ισχύ από αύριο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικά δίκτυα του Δήμου Αθηναίων λόγω εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας athina9.84.gr. 

  Καιρός:     

Γενικά αίθριος  για αύριο στην Αττική με λίγες νεφώσεις .  Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα