back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με αργούς ρυθμούς αλλά χωρίς προβλήματα η κίνηση των οχημάτων και στα δύο οδικά εθνικά δίκτυα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Πολύ πυκνή κίνηση και σοβαρές καθυστερήσεις κατά μήκος της παραλιακής ζώνης σε όλη την Αττική. Μικρο καθυστερήσεις και στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου αναφέρεται στην εβδομαδιαία ανάρτηση του στο facebook o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεσμεύεται μεταξύ άλλων ότι θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξανακερδίσει ο ελληνικός σιδηρόδρομος την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού» ενώ προαναγγέλλει τη διαδικασία έναρξης της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ, και τις σταθερές συγκοινωνίες γενικότερα. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το νερό ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει εκ νέου πως το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, ενώ διαμηνύει ότι «οι πολίτες θέλουν λύσεις και έργα και όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες».

Διεθνής ανησυχία για τα ρωσικά πυρηνικά μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία. «Επικίνδυνη και ανεύθυνη” χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ, την στάση της Ρωσίας, ενώ η Ουκρανία ζήτησε από τη Δύση και την Κίνα να θέσουν τέλος στην «πυρηνική ομηρεία» που ασκεί η Ρωσία. Από πλευρά του, ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξε ότι η ανάπτυξη πυρηνικών στη γειτονική χώρα δεν συνιστά παραβίαση των διεθνών συνθηκών, αφού και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος Ευρωπαίων συμμάχων τους.

Κοινοποιείται αύριο η Κοινή Υπουργική Απόφαση για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία σε 137 δήμους της χώρας. Από τις συνολικά 1000 κενές οργανικές θέσεις, οι 181 αφορούν στον Δήμο της Αθήνας.

Εντός του 2023 θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS και την μεταβίβαση των φορολογικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Θα αφορά όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων ενώ η πλήρης εφαρμογή του, εκτιμάται ότι θα διευρύνει την φορολογική βάση και θα περιορίσει την φοροδιαφυγή.

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση εδώ και δεκαετίες κήρυξαν τα συνδικάτα στον τομέα των μεταφορών διεκδικώντας αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό. Η απεργία ξεκίνησε από σήμερα και από τοπ αεροδρόμιο του Μονάχου, ενώ από αύριο χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα τραίνα.

Νέο επεισόδιο οπαδικής βίας, τα ξημερώματα σήμερα στην Ομόνοια. Ομάδα έξι ατόμων, σταμάτησαν έναν 17χρονο, τον ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τον τραυμάτισαν με μαχαίρι ευτυχώς ελαφρά στο αριστερό χέρι, στον ώμο και το πόδι. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι χούλιγκαν ομάδας της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα στις αρχές, όταν ειδοποιήθηκαν ότι γυναίκα 60 περίπου ετών απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας, επί της οδού Γαβριηλίδη στο Ντεπώ. Στο σημείο έσπευσαν και παραμένουν κλιμάκιο της πυροσβεστικής, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ καθώς και ειδικός διαπραγματευτής.

Σκηνές βιβλικής καταστροφής στο Μισισίπι και την Αλαμπάμα των ΗΠΑ μετά το πέρασμα 12 διαδοχικών ανεμοστρόβιλων.. Ριπές ανέμου που έφθαναν ακόμη τα 320 χιλιόμετρα την ώρα, εξαφάνισαν κυριολεκτικά το Polling Fork, μια πόλη 2.000 κατοίκων. 26 είναι μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι, ενώ οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται. Με απόφαση Μπάιντεν η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα ο ομοσπονδιακός μηχανισμός στήριξης και αποκατάστασης.

Σε ισχύ από αύριο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικά δίκτυα του Δήμου Αθηναίων λόγω εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας athina9.84.gr.

Καιρός:

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με λίγες νεφώσεις . Θερμοκρασία από 14 έως 23

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα