back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Τέλος και επισήμως στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό, με εξαίρεση τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας και τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε με ισχύ από σήμερα ως και τη Μ. Δευτέρα, σε αυτές τις δομές παραμένει η χρήση μάσκας, ενώ το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε rapid τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δική του δαπάνη.

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή της Λάρισας απολογείται σήμερα ο συμβασιούχος σταθμάρχης που κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια του τη μοιραία νύχτα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Με προβλήματα ξεκίνησε η εβδομάδα στο σιδηρόδρομο. Τα δρομολόγια του προαστιακού από Αθήνα προς Κιάτο και Αίγιο, αλλά και τα υπεραστικά δρομολόγια στη Βόρεια Ελλάδα δεν ξεκίνησαν τη Δευτέρα ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στις εμπορικές αμαξοστοιχίες καθώς οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο δεν έχουν λάβει όλες αυτές τις γραπτές εγγυήσεις που έχουν ζητήσει από τον ΟΣΕ. Πάντως όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, στόχος είναι η πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων πριν από το Πάσχα.

24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στο Μετρό. Καταγγέλλουν λειτουργικά προβλήματα και ζητούν ασφαλείς μεταφορές.

Κίνητρα στους γιατρούς προκειμένου να συμμετάσχουν περισσότεροι στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, επεξεργάζεται η κυβέρνηση όπως είπε μιλώντας στον Αθήνα984 ο Υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης. Συμφωνα με τον ίδιο εως τώρα έχουν εγγραφεί στο σύστημα 5,5 εκατομμύρια πολίτες και 3.400 γιατροί. Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των ράντζων λέγοντας ότι ήδη έχουν φύγει από τον τον Ευαγγελισμό, ενώ στο
Αττικό που κινείται με 25 ρατζα, αναμένεται να παραδοθούν επιπλέον 52 στελεχωμένες κλίνες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Χάος στις μεταφορές στη Γερμανία, κυρίως στις υπεραστικές συγκοινωνίες, από την 24ωρη προειδοποιητική απεργία περισσότερων από 350.000 εργαζομένων σε σιδηροδρόμους, αεροδρόμια, λεωφορεία, λιμάνια και αυτοκινητοδρόμους. Ενόψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες στο τέλος Απριλίου, το συνδικάτο Ver.di και η Ένωση Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του πληθωρισμού.

Νέα απεργία και διαδηλώσεις αύριο και στη Γαλλία, μετά την απόφαση του Εμμανουέλ Μακρόν να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Σε γενική απεργία καλεί άμεσα ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου στο Ισραήλ, απαιτώντας την απόσυρση της δικαστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Νετανιάχου που έχει διχάσει τη χώρα.

Ηδη, έχουν διακοπεί οι απογειώσεις από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να «σταματήσει αμέσως» τη νομοθετική εργασία, έπειτα από μια νύκτα συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Τελ Αβίβ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα ανακοίνωνε στις 10 και μισή το πρωί την αναστολή της δικαστικής μεταρρύθμισης, ωστόσο το ανέβαλε, εν μέσω διαφωνιών στον κυβερνητικό συνασπισμό, όπως μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Φθιώτιδα.

Οι δύο πρώτοι σταθμοί ήταν το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη, και τα Καμένα Βούρλα, όπου παρακολούθησε την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου για την αναβίωση της λουτρόπολης.

Σε λίγη ώρα θα παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας, ενώ στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι παρεμβάσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβίωση της επιβατικής και εμπορικής κίνησης.

Σημαντική ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών μετά από μία ταραχώδη εβδομάδα για τον τραπεζικό κλάδο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 1,3%. Άλμα 2,8% στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι η αμερικανική τράπεζα First Citizens θα αγοράσει «το σύνολο των καταθέσεων και των δανείων» της Silicon Valley Bank, η οποία κήρυξε πτώχευση στις αρχές Μαρτίου.

Η συναλλαγή καλύπτει μεταξύ άλλων 119 δισεκ. δολάρια σε καταθέσεις.

Η Μόσχα ενδέχεται να ζητήσει αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε πέρυσι, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο RIA Novosti επικαλούμενο Ρώσο διπλωμάτη.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε από ποιον θα ζητήσει αποζημίωση η Ρωσία, ενώ πρόσθεσε ότι το μέλλον των αγωγών δεν είναι ξεκάθαρο.

Νεκρός ένας φρουρός ασφαλείας από επίθεση με αυτόματο όπλο εναντίον του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της Αλβανίας, του Top Channel, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν με Καλάσνικοφ από αυτοκίνητο που περνούσε μπροστά από το κτίριο , με αποτέλεσμα ο 60χρονος άνδρας να χασει τη ζωή του. Για «εγκληματική επίθεση» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα.

Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Moody’s στον Δήμο Αθηναίων καθώς αναβάθμισε την οικονομική προοπτική της Αθήνας από σταθερή σε θετική αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

«Επιστρέφουμε στους Αθηναίους το καλό αποτέλεσμα. Με μικρά και μεγάλα έργα υποδομής και περικοπή δημοτικών τελών» δήλωσε ο Δημαρχος Αθηναιων Κώστας Μπακογιάννης.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 22 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα