back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

“Tο αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται αφενός με την ανάγκη η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, αφετέρου με την ανάγκη να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Φθιώτιδα. “Οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν ζήτημα κυβερνησιμότητας. Δείτε Βουλγαρία, Ισραήλ και Γερμανία”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι “οι σταθερές κυβερνήσεις από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα, είναι οι πιο κατάλληλες και δοκιμασμένες για να κινηθεί η χώρα πολύ γρήγορα στο δρόμο που έχουμε χαράξει”. Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευση ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του, όχι απλά για να μη ξανασυμβεί αυτό, αλλά για να αλλάξουν όλα τα κακώς κείμενα τα οποία, όπως είπε, μας πληγώνουν. Έκανε λόγο για Ελλάδα της αναξιοκρατίας, της μετριότητας, των έργων που δεν τελειώνουν ποτέ και της διάχυσης των ευθυνών, που, τόνισε, δεν μας αξίζει . “Να μάθουμε από τα λάθη μας, να συγκρουστούμε με αυτό το οποίο αποκαλούμε, εντός ή εκτός εισαγωγικών, βαθύ κράτος”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Φθιώτιδα, επισκέφθηκε το πρωί το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης, και τα Καμένα Βούρλα, όπου παρακολούθησε την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου για την αναβίωση της λουτρόπολης. Από το Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας, αναφέρθηκε στο περιφερειακό πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνονται 540 έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,2 δις ευρώ.

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον κύριο υπεύθυνο για το θέμα των παρακολουθήσεων, κάνοντας λόγο για “παρακρατική λειτουργία που θα έπρεπε ήδη να τον είχε οδηγήσει σε παραίτηση”. “Είναι καιρός εκείνος που έχει στο πλευρό του δύο αμετάκλητα καταδικασμένους και μάλιστα για παράβαση καθήκοντος, υπουργούς του, τους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, να σταματήσει να προκαλεί την νοημοσύνη των πολιτών”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου,

Συνεχίζεται η εσωκομματική ένταση στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. “Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται” τόνισε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι απειλείται με διαγραφή ή νιώθει κάποια πίεση. Σημειώνεται ότι ο κ. Λοβέρδος την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι “όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα”, σε μία έμμεση βολή στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία απαντήθηκε με μια δηκτική ανακοίνωση από κύκλους του κόμματος. “Το προχθεσινό μας σχόλιο ισχύει στο ακέραιο. Για τη σημερινή συνέντευξη Λοβέρδου, ουδέν σχόλιον”, ανάφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή σήμερα ο συμβασιούχος σταθμάρχης της Λάρισας. Στο μεταξύ, δεν ξεκίνησε σήμερα η γραμμή του Προαστιακού προς Κιάτο και Αίγιο, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά ούτε και τα υπεραστικά δρομολόγια στη Βόρεια Ελλάδα, Τη λειτουργία τους θα συνεχίσουν μόνο συγκεκριμένα τμήματα του προαστιακού δικτύου, τα οποία έχουν ήδη επανεκκινήσει από την Τετάρτη 22 Μαρτίου. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, δεν έχουν λάβει αυτές τις γραπτές εγγυήσεις, που έχουν ζητήσει από τον ΟΣΕ.

Χωρίς Μετρό, αύριο η Αθήνα, με τους εργαζομένους να καταγγέλουν λειτουργικά προβλήματα. Νεκρός σε τροχαίο χθες, στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου, στο Λαγονήσι, ο 66χρονος διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας όλου του σιδηρόδρομου.

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά το τέλος της απολογίας του ο 44χρονος προπονητής του Ταε Κβο Ντο στην Ηλιούπολη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βιασμό σε βάρος ανήλικων αθλητριών του.

Αυξημένα κατά 14,2% έναντι του στόχου, εμφανίζονται τα φορολογικά έσοδα για την περίοδο του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Η υπέρβαση αυτή προέρχεται κατά κύριο λόγο από την υπεραπόδοση στην είσπραξη του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος. Στα 4,2 δις ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα.

Την παράταση έως το τέλος του 2023 της κατά παρέκκλιση διαδικασίας για εισδοχή εργατών γης, με προσθήκη στο νομοσχέδιο για τον Μεταναστευτικό Κώδικα, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου.

Στη διεθνή επικαιρότητα: “Καζάνι που βράζει» το Ισραήλ. Συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών μπροστά την Κνεσέτ, στην Ιερουσαλήμ, απαιτώντας την απόσυρση του αμφιλεγόμενο σχεδίου μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ζήτησε από τους διαδηλωτές να απέχουν από τη βία, ενώ καθυστερεί το προαναγγελθέν διάγγελμά του. Άμεση γενική απεργία κήρυξε το μεγαλύτερο συνδικάτο του Ισραήλ, στην οποία συμμετέχει και το ισραηλινό ΥΠΕΞ και οι ισραηλινές πρεσβείες σε όλον τον κόσμο.

Πολιτισμός: Οι καθηγητές και καθηγήτριες της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου -οι οποίοι είχαν παραιτηθεί στις 8 Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενοι για το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τη διαβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών- επιστρέφουν στα καθήκοντά τους. Περισσότερα θα μας πει η Μαρία Βασιλοπούλου…

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Μέσα σε κλίμα έντασης με φωνές και βαριές εκφράσεις πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Στιβ Μπένετ με τους εκπροσώπους των 6 ΠΑΕ που συμμετέχουν στα πλέι οφ της Σουπερλίγκας με αντικείμενο τη διαιτησία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν καθολικό το αίτημα για ισονομία, αλλά και Ευρωπαίους διαιτητές εγνωσμένης αξίας στα εναπομείναντα παιχνίδια που θα αποφασίσουν για τον πρωταθλητή.

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές, αύριο, στην Αττική, και κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από αργά το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα