back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την καθυστέρηση του σχεδίου του για τη δικαστική μεταρρύθμιση, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλες κινητοποιήσεις εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, λέγοντας ότι ήθελε να δώσει χρόνο για να αναζητήσει συμβιβασμό για το επίμαχο πακέτο με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την Ισραηλινή τηλεόραση ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι η οριστική έγκριση των νομοσχεδίων θα αναβληθεί για την επόμενη κοινοβουλευτική σύνοδο, μετά τη γιορτή του εβραϊκού Πάσχα (5-13 Απριλίου), υποχωρώντας έτσι εν μέρει στα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Επιφυλακτικά υποδέχθηκε την ανακοίνωση η αντιπολίτευση . Ο κεντρώος πρώην πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ είπε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο Νετανιάχου δεν «μπλοφάρει» και ότι στο παρελθόν είχε «κακή εμπειρία» μαζί του. «Εξακολουθούμε να καλούμε τους πολιτικούς αξιωματούχους του Ισραήλ να βρουν μια συμβιβαστική λύση το συντομότερο δυνατόν», είπε η Καρίν Ζαν-Πιερ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Επαίνεσε την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένα σύστημα «ελέγχου και ισορροπιών», ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Εκ νέου, στο προσκήνιο τα διλήμματα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης έθεσε ο πρωθυπουργός από τη Λαμία όπου έκανε και απολογισμό του έργου της κυβέρνησης της ΝΔ. “Η ΝΔ είναι η μεγάλη παράταξη που εγγυάται την σταθερότητα και ταυτόχρονα εξασφαλίζει και την πρόοδο του τόπου”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως “η πατρίδα ζητά καθαρούς ορίζοντες στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της και αυτό περιγράφεται σε πέντε λέξεις: Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία”. Απαντώντας και στις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος προτείνει πολιτικό πρόσωπο σε περίπτωση συγκυβέρνησης χωρίς να το κατονομάσει, ο κ Μητσοτάκης είπε: “Το τοπίο δυστυχώς θολώνουν περισσότερο και όσοι μιλούν για μία δήθεν συνεργασία, όμως ουσιαστικά παραπέμπουν σε παραλυσία. Πως να ερμηνευτούν άραγε οι δηλώσεις για κυβέρνηση συνεργασίας αλλά χωρίς πρωθυπουργό αυτόν που θα έχουν επιλέξει οι πολίτες;”, σχολίασε. Λυπάμαι αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα”. Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προσωπικά ό ίδιος δεν κρύφτηκε ποτέ, ούτε είπε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. «Εμείς πρώτοι έχουμε το χρέος να διαμορφώσουμε τους όρους ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο κακό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όποια κυβέρνηση και αν είναι η επόμενη, θα κληθεί να επιστρέψει σε συνθήκες δημοσιονομικής εξισορρόπησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση-συνέντευξή του στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει το ινστιτούτο ΕΝΑ. Για τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε πως βιώσιμη κυβέρνηση μακράς πνοής από την πρώτη κιόλας Κυριακή μπορεί να εξασφαλίσει στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, μόνον μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι νικητής των εκλογών. “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός που μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Και ο κ Τσίπρας έδωσε απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη Το μόνο πρόβλημα του Ανδρουλάκη είναι ο Μητσοτάκης; όχι οι πολιτικές του;, διερωτήθηκε.

Κανονικά θα εκτελεστούν αύριο τα δρομολόγια των συρμών σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ καθώς η ΣΤΑΣΥ ανέστειλε την 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει.

Ενδελεχή έρευνα για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος στο Λαγονήσι με θύμα τον Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ διέταξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ ο συμβασιούχος σταθμάρχης που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ των Τεμπών όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του αμέσως μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση. Αύριο απολογείται ο έτερος σταθμάρχης, ο οποίος φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιάς του. Την Πέμπτη αναμένεται να τεθεί ενώπιον του εφέτη ανακριτή ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ.

Εκ νέου έκκληση στο Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής απηυθυνε ο προεδρος των ΗΠΑ στον απόηχο της επίθεσης σε ιδιωτικό σχολείο του Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί – με απολογισμό επτά νεκρούς, αναμεσα τους τρία παιδιά και τη γυναικα που ανοιξε πυρ. «Η ένοπλη βία κομματιάζει την ψυχή του έθνους μας» ειπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπαιντεν.

Δεν θα χορηγηθεί καμιά νέα άδεια για τραπεζοκαθίσματα στους 8 νέους πεζόδρομους και στις 4 πλατείες που θα ανακατασκευαστούν στο Εμπορικό Τρίγωνο, με απόφαση που έλαβε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Κατά 6 μονάδες τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, με μόλις 28% να έχει θετική γνώμη, κατέρρευσε η δημοτικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA για το δίκτυο RTL που διενεργήθηκε εν μέσω των αναταραχών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί η δημοτικότητα του Μακρόν στο βαρόμετρο αυτό από τον Νοέμβριο του 2018, στην αρχή της κρίσης των κίτρινων γιλέκων. Τα γαλλικά εργατικά συνδικάτα καλούν εκ νέου αύριο τους εργαζόμενους σε απεργία και διαδηλώσεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ του Χιλιανού Κριστιάν Γκαρίν και προκρίθηκε στη φάση των «16» του τουρνουά Μαϊάμι Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ.

Ισόπαλες 0-0 αναδείχθηκαν Ελλάδα και Λιθουανία σε φιλικό παιχνίδι που έδωσαν στην «OPAP Arena» με την εθνική ομάδα να έχει την υπεροχή, να χάνει πολλές ευκαιρίες, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές, αύριο, στην Αττική, και κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από αργά το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα