back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την Μόσχα πρόκειται να επισκεφτεί ο Γ/Δ του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

Διαβάστε επίσης

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι δεν αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρωσία εντός της εβδομάδας, πάντως είναι πιθανόν να το κάνει σύντομα, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Μόσχας στους διεθνείς οργανισμούς οι οποίοι εδρεύουν στη Βιέννη, ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Προχθές Σάββατο, ο κ. Γκρόσι έκανε γνωστό πως έχει σκοπό να επισκεφθεί το ελεγχόμενο από τα ρωσικά στρατεύματα πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας αυτή την εβδομάδα, για να αποτιμήσει την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία σκοπεύει να προσκαλέσει τον κ. Γκρόσι να πάει στη Μόσχα στο εγγύς μέλλον, ο κ. Ουλιάνοφ απάντησε πως αυτό είναι «αρκετά ρεαλιστικό».

«Όχι αυτή την εβδομάδα, αλλά λιγάκι αργότερα, μπορεί πράγματι να γίνει επίσκεψη του Ραφαέλ Γκρόσι στη Ρωσία», πρόσθεσε ο ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το RIA.

Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ ασκεί πίεση να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας γύρω από το εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, με έξι αντιδραστήρες, το οποίο έχει γίνει επανειλημμένα στόχος πυρών από τους αντιμαχόμενους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την εισβολή του ρωσικού στρατού την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα