back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Αρσένη για το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου ενέργειας από φυσικό αέριο στο Χαϊδάρι

Διαβάστε επίσης

Κόντρα Γεωργιάδη – Αρσένη στη Βουλή για το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο στο Χαϊδάρι.

«Δεν έχει αδειοδοτηθεί καμία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στο Χαϊδάρι», διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ενέργειας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.
«Όλη η ανησυχία δεν εδράζεται σε πραγματικό γεγονός, αφού δεν έχει υποβληθεί κανένα τέτοιο αίτημα », ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον βουλευτή του ΜέΡΑ25, «ότι ρίχνει νερό στο μύλο του λαϊκισμού». Ο υπουργός,επέμεινε πως δεν έχει οικονομικό νόημα να κάνει ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου στον οποίο ανήκουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μια τέτοια μονάδα στην περιοχή,κατηγορώντας τον κ.Αρσένη,ότι όσα λέει « είναι προϊόν του χαώδους εγκεφάλου του».

Από την πλευρά του, ο κ. Αρσένης επέμεινε ότι «υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στη σύμβαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η οποία δίνει το δικαίωμα στον κ. Προκοπίου να φτιάξει μονάδα μεταφοράς και εγκατάστασης LNG,δίπλα στο Δαφνί».

Στη δευτερολογία του ο κ. Γεωργιάδης, παρατήρησε ότι η επίκαιρη ερώτηση απευθύνεται στον ίδιο και όχι στον κ. Σταϊκούρα,λέγοντας στον κ. Αρσένη,ότι «δεν είχα καμία όρεξη να σας συναντήσω, γιατί μου είστε πολύ αντιπαθής».

Χαρακτήρισε δε, τον κ.Προκοπίου πατριώτη μεγάλου διαμετρήματος, λέγοντας ότι «μακάρι να είχαμε κι άλλους Γιώργους Προκοπίου, γιατί θα είχαμε προκοπή».

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα