back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Συρίγος: Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ούτε η Παιδεία, ούτε η Άμυνα, ούτε οι συντάξεις αλλά η οικονομία της χώρας

Διαβάστε επίσης

«Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ούτε η Παιδεία, ούτε η Άμυνα, ούτε οι συντάξεις αλλά η οικονομία της χώρας. Εάν η οικονομία μας, μπορέσει και πατήσει γερά στα πόδια της και την επόμενη τετραετία, τότε και οι μισθοί θα αυξηθούν και οι συντάξεις και η Παιδεία και η Άμυνα θα ενισχυθούν. Διαφορετικά θα ανακυκλώσουμε τη μιζέρια που βρισκόμασταν το 2010 όπου η χώρα ήταν στην κατηγορία “σκουπίδια”»δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Ερωτηθείς σχετικά με την στροφή της Άγκυρας και τα ανοίγματα που κάνει στην Ελλάδα ο κ. Συρίγος είπε ότι ο Ερντογάν ήθελε να παίξει με τον εθνικισμό αλλά οι σεισμοί στην Τουρκία τον ανάγκασαν να στραφεί στα εσωτερικά της χώρας:
 «δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά με τους χιλιάδες νεκρούς τα 350.000 κατεστραμμένα σπίτια τις 1,5 εκατομμύριο σκηνές και τα 150 δις δολάρια  που χρειάζονται για την ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών», προσθέτοντας: 
«το σημαντικό δεν είναι οι ευχετήριες κάρτες που απέστειλαν Ερντογάν και Τσαβούσογλου για την 25η Μαρτίου στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών αντίστοιχα, αλλά η συμφωνία να μην γίνουν στρατιωτικά γυμνάσια μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών στις δύο χώρες, η συζήτηση της θετικής ατζέντας μεταξύ του υφυπουργού κ. Φραγκογιάννη με τον ομόλογό του και η στήριξη για τις υποψηφιότητες των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς, όπως και το γεγονός ότι σταμάτησαν οι παραβιάσεις από πλευράς Άγκυρας».
Σχολιάζοντας τις προοπτικές που ενδεχομένως ανοίγονται λόγω όλων αυτών ο κ. Συρίγος είπε πως αν και πρόκειται για τακτική κίνηση του Ερντογάν, πράγματι ανοίγει ένας δρόμος που αξίζει να δοκιμάσουμε: «Ο Ερντογάν είναι ένας Οθωμανός ηγέτης που μας βλέπει υπό το πρίσμα του Οθωμανού προς έναν υπόδουλο. Δεν αλλάζει αυτό, ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να δοκιμάσουμε και αυτόν το δρόμο».
Τέλος αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του  ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου ο κ. Συρίγος είπε ότι στόχος τους ήταν ο εκφοβισμός, να την τρομοκρατήσουν, να την κάνουν να μην μιλάει, να μην έχει άποψη: «Εμείς έχουμε δώσει τη δυνατότητα στην πανεπιστημιακή κοινότητα να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα