back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

CEO Microsoft Ελλάδας: Τεχνητή νοημοσύνη, η μεγαλύτερη επανάσταση μετά το Ίντερνετ

Διαβάστε επίσης

Στις δυνατότητες που παρέχει το Cloud αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, σε ομιλία του στο διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σήμερα στην Αθήνα.

«Η τεχνολογία είναι ένας παράγοντας αποπληθωρισμού. Όταν μια εταιρεία επενδύσει στην τεχνολογία, τότε μπορεί να παράγει και να λειτουργήσει πολύ πιο αποδοτικά. Και όταν μιλάμε για επένδυση στην τεχνολογία, μιλάμε για το Cloud, γιατί αυτός είναι ο τρόπος να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε», επεσήμανε.

Ο κ. Μιχαλόπουλος υπογράμμισε ότι το Cloud «είναι μακράν η ασφαλέστερη επένδυση που μπορεί να γίνει σήμερα σε επίπεδο τεχνολογίας», καθώς και «η πιο πράσινη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε». Η Microsoft συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο της απόκτησης αδειών για τα κέντρα δεδομένων» . Επίσης, στόχος της εταιρείας είναι να φέρει τα «copilot projects», που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Microsoft, ώστε αυτά να αξιοποιηθούν στη δημόσια διοίκηση και στις επιχειρήσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον προσανατολισμό της εταιρείας στην απόκτηση και αναβάθμιση τεχνολογικών δεξιοτήτων των φοιτητών, δημοσίων υπαλλήλων και εργαζόμενων σε εταιρείες. Εκτίμησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη, όπως εξελίσσεται, «είναι η μεγαλύτερη επανάσταση μετά το Ίντερνετ» και πρόσθεσε πως «ό,τι θα συμβεί τα επόμενα ένα-δύο χρόνια θα είναι καταπληκτικό για το πώς θα αλλάξει ο κόσμος και τώρα είναι η στιγμή να προετοιμαστούμε γι’ αυτό».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα