back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη.

Αντιστροφή μέτρηση για το «Kαλάθι των νονών», καθώς αύριο τίθεται σε ισχύ σε καταστήματα για τις αγορές παιχνιδιών, λαμπάδας και σοκολατοειδών την περίοδο του Πάσχα. Το μέτρο θα ισχύσει ως το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται το κρέας καθώς τα ελληνικά νοικοκυριά ελέω ακρίβειας καταναλώνουν όλο και λιγότερο. Σύμφωνα με έρευνα της Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας το 41,3% των πολιτών μπορεί να καταναλώνει κρέας μία φορά την εβδομάδα . Σύμφωνα με τη Eurostat, οι αυξήσεις στο κρέας στη χώρα μας άγγιξαν το 20% σε σχέση με πέρυσι την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%. Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού. Οι ανατιμήσεις για φέτος αναμένεται να είναι διψήφιες σύμφωνα και με τις τιμές που διαμορφώνονται στην αγορά. Το κόστος του αναστάσιμου τραπεζιού για 8 άτομα θα ξεπεράσει τα 320 ευρώ.

17χρονος μαχαίρωσε την 54χρονη μητέρα του στο διαμέρισμά τους στην οδό Πλαστήρα στη Νέα Σμύρνη.

Κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ η μητέρα του διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προηγήθηκε έντονος καυγάς μεταξύ τους.

Με μήνυση κατά των παιδιάτρων του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου άρχισε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, καθώς η κατηγορουμένη, μέσω του δικηγόρου υπεράσπισης της Αλέξη Κούγια, επιχειρεί να δείξει ότι ο θάνατος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας δεν είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας αλλά οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

Ο συνήγορός της ζήτησε να ερευνηθούν οι γιατροί για σωματική βλάβη εξ αμέλειας από υπόχρεο αλλά και για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδούς κατάθεσης.

Απόπειρα βιασμού από έξι άτομα κατήγγειλε ένα 11χρονο κορίτσι από τη Σομαλία που φιλοξενείται στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ένοπλη ληστεία στις 5.30 τα ξημερώματα στον σταθμό διοδίων Δουκίσσης Πλακεντίας στην Αττική Οδό. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα απείλησε την υπάλληλο με όπλο και άρπαξε χρήματα από το ταμείο. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε εγκαταλειμμένη σε κοντινή απόσταση μια κλεμμένη μοτοσυκλέτα και εξετάζεται αν είναι αυτή που χρησιμοποίησε ο ληστής.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η συναρμολόγηση του πρώτου από τους δύο Μετροπόντικες που θα διανοίξουν τη σήραγγα της γραμμής 4 του Μετρό. Ο πρόεδρος της εταιρείας «Αττικό Μετρό» Νίκος Ταχιάος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τη διαδικασία, αναφέροντας ότι «ο Μετροπόντικας που θα ξεκινήσει τις εργασίες του σε λίγες εβδομάδες συναρμολογείται στο φρέαρ της οδού Μεσογείων, εκεί που θα κατασκευαστεί μελλοντικά ο δεύτερος σταθμός Κατεχάκη».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εν μέσω τουριστικής περιόδου άφησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Εκτίμησε ότι φέτος τα κενά κυρίως σε εξειδικευμένο προσωπικό θα φτάσουν τις 80.000 και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα τονίζοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν ακουμπά τα προβλήματα του κλάδου». Μεταξύ άλλων ζήτησε να επανέλθει το επίδομα ανεργίας για πέντε μήνες και να κηρυχθεί υποχρεωτική η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στο Δερβένι Κορινθίας. Από αέρος συνέδραμαν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Κατέρρευσε σκεπή σε εγκαταλειμμένο κτίριο στη Θεσσαλονίκη, λόγω των ισχυρών ανέμων. Δεν υπήρξε τραυματισμός ή ζημιά σε σταθμευμένα οχήματα.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. 17 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα