back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, είπε ότι εφόσον χρειαστεί θα πραγματοποιηθεί το αργότερο ως τις αρχές Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει, ενώ τόνισε πως η χώρα θέλει σταθερή ηγεσία και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον θα ψηφίσουν για πρωθυπουργό.

Όσον αφορά το κόμμα του έθεσε εκ νέου τον στόχο της αυτοδυναμίας, έκανε λόγο για “δηλητήριο ψεμάτων των αντιπάλων” και απευθυνόμενος στους υπουργούς είπε ότι “πρέπει να παρουσιάζουμε το έργο μας με πειθώ, αλλά χωρίς υπερβολές, αναγνωρίζοντας τα λάθη όπου αυτά έχουν γίνει, αλλά μη ακυρώνοντας τη σημαντική προσπάθεια την οποία έχουμε πετύχει αυτά τα χρόνια, ώστε η Ελλάδα να είναι σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα σε σχέση με το 2019”.

 

ΑΠΕ
«Οι αποκαλύψεις για τη δράση του βουλευτή Κεφαλλονιάς της ΝΔ Παναγή Καππάτου συνεχίζονται», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δημοσίευμα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο “το 2020 εκπροσώπησε στο δικαστήριο τράπεζα σε απόπειρα πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας εργαζόμενης, που αποδεδειγμένα αδυνατούσε να αποπληρώσει το δάνειό της».

“Αυτή είναι η ΝΔ” τονίζει η Κουμουνδούρου: “Υπουργοί όπως ο κ. Παπαθανάσης “καθαρίζουν»” με 50.000 ευρώ για χρέη 2 εκ. και βουλευτές όπως ο κ. Καππάτος κυνηγούν ανελέητα στα δικαστήρια ανήμπορους δανειολήπτες».

Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο τρίτος σταθμάρχης, που το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών είχε βάρδια με τον ήδη προφυλακισμένο συνάδελφό του και κατηγορείται ότι έφυγε πριν από την λήξη της.

H Hellenic Train δεν έχει δρομολογήσει τα τρένα για Κιάτο γιατί περιμένει απαντήσεις από τον ΟΣΕ για την κατάσταση κυρίως στα τούνελ, είπε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μετά από 28 ημέρες δεν μπορεί να μην έχει φωτισμό η σήραγγα στην Κακιά Σκάλα και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να λειτουργήσουν ξανά τα τρένα όσο δυνατόν πιο γρήγορα αλλά το πότε θα γίνει αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι υπεύθυνοι.

Με μήνυση κατά των παιδιάτρων του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου άρχισε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, καθώς η κατηγορουμένη, μέσω του δικηγόρου υπεράσπισής της Αλέξη Κούγια, επιχειρεί να δείξει ότι ο θάνατος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας δεν είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας αλλά οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

Ο συνήγορος της ζήτησε να ερευνηθούν οι γιατροί για σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο αλλά και για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδούς κατάθεσης.

Αντίστροφη μέτρηση για το «Kαλάθι των νονών», καθώς αύριο τίθεται σε ισχύ σε καταστήματα για τις αγορές παιχνιδιών, λαμπάδας και σοκολατοειδών την περίοδο του Πάσχα. Το μέτρο θα ισχύσει ως το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται το κρέας καθώς τα ελληνικά νοικοκυριά ελέω ακρίβειας καταναλώνουν όλο και λιγότερο. Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας το 41,3% των πολιτών μπορεί να καταναλώνει κρέας μόλις μία φορά την εβδομάδα. Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού. Οι ανατιμήσεις για φέτος αναμένεται να είναι διψήφιες. Το κόστος του αναστάσιμου τραπεζιού για 8 άτομα θα ξεπεράσει τα 320 ευρώ.

17χρονος μαχαίρωσε την 54χρονη μητέρα του στο διαμέρισμά τους στην οδό Πλαστήρα στη Νέα Σμύρνη.

Κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ η μητέρα του διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, προηγήθηκε έντονος καυγάς μεταξύ τους, ενώ μετά τον τραυματισμό ο 17χρονος βγήκε ημίγυμνος στο δρόμο και φώναζε σε έξαλλη κατάσταση «τους σκότωσα όλους».

Νέο ραδιοφάρμακο με την ονομασία ProstaLumin, που μόλις κυκλοφόρησε και στη χώρα μας, προσφέρει για πρώτη φορά ακρίβεια στη διάγνωση του καρκίνου προστάτη και στην τυχόν εξάπλωσή του σε λεμφαδένες και άλλους ιστούς σε όλες τις φάσεις της νόσου.

Το νέο αυτό σκεύασμα διατίθεται στη μορφή ενέσιμου διαλύματος και χρησιμοποιείται στην εξέταση PET scan.
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφονται σχεδόν 3.500 νέες διαγνώσεις καρκίνου του προστάτη.

Τις 151 έφθασαν οι καταγγελίες προς την Επιθεώρηση Εργασίας για περιστατικά βίας και παρενόχλησης στην εργασία κατά το περασμένο έτος, με τουλάχιστον έξι στα δέκα θύματα να είναι γυναίκες.

“Το κέντρο δεν πρέπει να γίνει μια τουριστική Disneyland. Το κέντρο είναι ο μόνιμος κάτοικος και οι λεγόμενες μικτές χρήσεις” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στο Mega.

Για το πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα στην πόλη, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι για την αντιμετώπισή του χρειάζεται μία πολιτική “του μέτρου”, την οποία ο δήμος ήδη εφαρμόζει. Έφερε ως παράδειγμα παρέμβασης για τη διατήρηση της ισορροπίας στον δημόσιο χώρο το γεγονός ότι στο Εμπορικό Τρίγωνο, όπου θα γίνουν οκτώ νέοι πεζόδρομοι, δε θα δοθούν νέες άδειες για τραπεζοκαθίσματα, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στις ερχόμενες εκλογές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη το πολιτικό σύστημα να βρει έναν ουσιαστικό τρόπο επαφής με τη νέα γενιά ώστε να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της αποχής το οποίο γιγαντώνεται από αναμέτρηση σε αναμέτρηση.

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε πως αποφάσισε να φιλοξενήσει ρωσικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός της ως απάντηση στις πιέσεις που δεχόταν επί χρόνια από το ΝΑΤΟ.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. 17 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα