back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Βουλή αναμένεται να κλείσει έως τη Μ. Τρίτη ενώ η διάλυσή της τοποθετείται χρονικά στο διάστημα από 22 έως 28 Απριλίου. Εφόσον χρειαστεί, οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν έως αρχές Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει, ενώ τόνισε πως η χώρα θέλει σταθερή ηγεσία και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον θα ψηφίσουν για πρωθυπουργό.

Όσον αφορά το κόμμα του έθεσε εκ νέου τον στόχο της αυτοδυναμίας και έκανε λόγο για “δηλητήριο ψεμάτων των αντιπάλων”.

“Η μεγάλη αλλαγή έρχεται. Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας από την Λιβαδεια, όπου περιοδεύει, σχολιάζοντας την γνωστοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εθνικών εκλογών από τον πρωθυπουργό. Όπως είπε “την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας και της στήριξης της κοινωνίας».

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε δυναμικά στην εποχή της δημιουργικής ασάφειας και μιλά με χρησμούς» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος συνέχισε αναρωτώμενος «γιατί, άραγε, δεν τολμά να μας πει συγκεκριμένα τι εννοεί με την «προοδευτική» κυβέρνηση συνεργασίας; Και πόσο προοδευτική θα είναι με τη συμμετοχή κομμάτων που στηρίζουν πρόσωπα καταδικασμένα σε ειδικά δικαστήρια.

«Μετά από μήνες αντιθεσμικής σεναριολογίας, που καλλιέργησε ο Πρωθυπουργός ψάχνοντας εναγωνίως σωσίβιο προσωπικής επιβίωσης, σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησης του. Επιχείρησε, μάλιστα, να προσδιορίσει ημερολογιακά και τις δεύτερες εκλογές, περιφρονώντας την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα» τονίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατέληξε μεταξύ άλλων ότι «την 21η Μαΐου σας καλώ να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής». Απόψε θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύτηκε από το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί “ακυβερνησίας ή σταθερότητας”. Είναι το ίδιο δίλημμα που σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές κι από τα υπόλοιπα κόμματα σε μια πολιτική που τελικά είναι αυτή, που συσσωρεύει ακόμη περισσότερη αστάθεια κι ανασφάλεια», τονίζει ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ούτε η Παιδεία, ούτε η Άμυνα, ούτε οι συντάξεις αλλά η οικονομία που παλεύει να σταθεί στα πόδια της αλλιώς θα ανακυκλώσουμε τη μιζέρια που βρισκόμασταν το 2010 όπου η χώρα ήταν στην κατηγορία “σκουπίδια” και σήμερα καταφέραμε να είμαστε 11 βαθμίδες πάνω. Έτσι και οι μισθοί θα αυξηθούν και οι συντάξεις και η Παιδεία και η Άμυνα θα ενισχυθούν”, δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ984 ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος.

Στις αγορές προετοιμάζεται να βγει και πάλι το ελληνικό δημόσιο με έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου. Η απόδοση του κυμαίνεται στο πεδίο του 3,6%.

Την ίδια ώρα αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εμφανίστηκαν εκπρόσωποι οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης σε συνέδριο που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του και ο δεύτερος σταθμάρχης ο οποίος απολογήθηκε σήμερα για την τραγωδία των Τεμπών. Ο κατηγορούμενος ο οποίος αρνήθηκε την ποινική του εμπλοκή στην υπόθεση με σύμφωνη γνώμη του εφέτη ανακριτή και του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους: Καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του .

Συνελήφθη ένας 33χρονος για την υπόθεση δολοφονίας 40χρονου κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία στις 21 Φεβρουαρίου. Εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια Αττικής και συνελήφθη βάση εντάλματος που είχε εκδοθεί εις βάρος του για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή έλαβε ο 66χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και άπαξ, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την καταγγελία του 16χρονου που φέρεται να μίλησε στις Αρχές για όσα συνέβαιναν.

Τραγωδία στο Μεξικό: Τουλάχιστον 41ένας νεκροί άνθρωποι και δεκάδες τραυματίες από φωτιά που ξέσπασε σε κέντρο μεταναστών τη νύχτα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε επίθεση στο Ισμαηλιτικό Κέντρο της Λισαβόνας, ανακοίνωσε η πορτογαλική αστυνομία. Το CNN Πορτογαλίας μετέδωσε πως ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, Αφγανός υπήκοος που κρατούσε μαχαίρι, πυροβολήθηκε και έχει συλληφθεί.

Την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου θα προκαλέσει η προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου.

Τη Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται απόψε ο Παναθηναϊκός για την Ευρωλίγκα. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα