back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το υπουργικό συμβούλιο. Η Βουλή αναμένεται να κλείσει έως τη Μ. Τρίτη και η διάλυσή της τοποθετείται χρονικά στο διάστημα 22 με 28 Απριλίου. Στις 21 Μαΐου οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Εφόσον χρειαστεί, οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν στις αρχές Ιουλίου, πιθανότατα στις 2 του μήνα. “Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα.

“Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας”, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί περιοδεία σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. “Πόσο προοδευτική θα είναι μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή κομμάτων που στηρίζουν πρόσωπα καταδικασμένα σε ειδικά δικαστήρια;”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

“Μετά από μήνες αντιθεσμικής σεναριολογίας που καλλιέργησε ο Πρωθυπουργός, ψάχνοντας εναγωνίως σωσίβιο προσωπικής επιβίωσης, σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησης του”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Απόψε, στις 8:10, συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα ακυβερνησία ή σταθερότητα. Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός”, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πέντε μεγάλες τράπεζες ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας της Γαλλίας στο πλαίσιο υπόθεσης που σχετίζεται με φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Στην έρευνα συμμετέχουν 150 ανακριτές της οικονομικής εισαγγελίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα που μπορούν να ξεπεράσουν το ένα δις ευρώ και πρόκειται για τις HSBC Holdings Plc, BNP Paribas SA, Société Générale SA και Natixis.

To oριστικό τέλος των θερμικών κινητήρων σε νέα αυτοκίνητα από το 2035 ενέκριναν οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ. H σημερινή οριστική απόφαση έρχεται μετά την άρση του βέτο από τη Γερμανία, με αντάλλαγμα την εισαγωγή εξαίρεσης για τα συνθετικά καύσιμα που θα παραχθούν μελλοντικά. Το κείμενο προβλέπει την υποχρέωση για τα νέα αυτοκίνητα και τα νέα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα να μην παράγουν εκπομπές CO2 από το 2035. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει οριστικό τέλος στην πώληση νέων βενζινοκίνητων, πετρελαιοκίνητων και υβριδικών αυτοκινήτων από το 2035, υπέρ των 100% ηλεκτρικών οχημάτων στην ΕΕ. Εξαιρούνται τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Μεταξύ των «27», μόνο η Πολωνία καταψήφισε, ενώ η Ιταλία απείχε.

Επίσης, όπως δήλωσε ο υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, το Συμβούλιο, η Επιτροπή και 14 κράτη μέλη στήριξαν την ελληνική πρόταση για τα ευρωπαϊκά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει την ενίσχυση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ευρώπης, την αναβάθμιση του δικτύου στα Δυτικά Βαλκάνια, ως διαδρόμου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας προς την υπόλοιπη Ευρώπη, την περαιτέρω απλοποίηση της αδειοδότησης για έργα ΑΠΕ και τη δημιουργία ειδικού επενδυτικού μηχανισμού που θα παρέχει χρηματοδότηση για τους σκοπούς αυτούς.

Στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του και ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα. Οι περιοριστικοί όροι αφορούν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του.

“H Hellenic Train δεν έχει δρομολογήσει τα τρένα για Κιάτο, γιατί περιμένει απαντήσεις από τον ΟΣΕ για την κατάσταση κυρίως στα τούνελ”, δήλωσε στον Α9.84 ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας.

Προθεσμία για απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 31 Μαρτίου, ζήτησε και έλαβε ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται για τον βιασμό και την υπόθεση μαστροπείας με θύμα ένα ανήλικο αγόρι, στην Κρήτη. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την καταγγελία του 16χρονου στις Αρχές. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 66χρόνου, ο ίδιος δηλώνει αθώος, ότι δεν γνώριζε το παιδί και ότι σε βάρος του έχει στηθεί πλεκτάνη. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου ανέφερε ότι ο 66χρονος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κληθεί από τις αρχές να καταθέσει ως ύποπτος για άλλη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανηλίκου κοριτσιού.

Στην καταβολή συνολικού ποσού 54,5 εκατ. ευρώ σε 26.000 δικαιούχους που είδαν την οριστική επικουρική σύνταξή τους να εκδίδεται τον Φεβρουάριο, προχωρούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Οι πληρωμές αυτών των επικουρικών πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες, μαζί με την καταβολή των κύριων συντάξεων Απριλίου.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ξανά στους δρόμους της Γαλλίας, κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν, 10η μέρα των κινητοποιήσεων στη χώρα – 13.000 αστυνομικοί επί ποδός. Εντάσεις ήδη σε Ρεν και Νάντη.

Ασύλληπτη τραγωδία στο Μεξικό: Τουλάχιστον 39 μετανάστες από την Κεντρική και Νότια Αμερική έχασαν τη ζωή τους όταν αργά χθες ξέσπασε φωτιά σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες, στα βόρεια σύνορα του Μεξικού – 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο θα προκαλέσει η προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου, ημερομηνία στην οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί ο αγώνας.
Στις 7 Απριλίου η ΕΠΟ θα αποφασίσει σχετικά, με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής την 28η Μαΐου. Στο μεταξύ, στις 21 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί και ο τελικός του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Κάουνας με πολύ πιθανή την συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Στις 20.30 Παναθηναϊκός- Μπάγερν Μονάχου για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ. Και αγώνες για τα προκριματικά του EURO 2024 απόψε. Σκωτία- Ισπανία, Γερμανία- Βέλγιο, Τουρκία- Κροατία τα σημαντικότερα ματς.

Και ο καιρός: γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα