back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στις 21 Μαΐου οι Εθνικές εκλογές στη χώρα. Την ημερομηνία γνωστοποίησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην έναρξη του υπ Συμβουλίου το πρωί. Η Βουλή αναμένεται να κλείσει έως τη Μ. Τρίτη και η διάλυσή της τοποθετείται χρονικά στο διάστημα 22 με 28 Απριλίου. Εφόσον χρειαστεί, οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν στις αρχές Ιουλίου. Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα.

“Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τη Φθιώτοδα όπου περιοδεύει.

“Πόσο προοδευτική θα είναι μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή κομμάτων που στηρίζουν πρόσωπα καταδικασμένα σε ειδικά δικαστήρια;”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

“Μετά από μήνες αντιθεσμικής σεναριολογίας που καλλιέργησε ο Πρωθυπουργός, ψάχνοντας εναγωνίως σωσίβιο προσωπικής επιβίωσης, σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησης του”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Απόψε, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα ακυβερνησία ή σταθερότητα. Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός”, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά. Ξέραμε ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να κάνει τις δεύτερες εκλογές μέσα στον Ιούλιο όταν οι νέοι και οι νέες μας, οι εργαζόμενοι ως εποχιακοί δεν θα μπορούν να ψηφίσουν», υπογραμμίζει ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης

Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζε πλήγματα στη χώρα μας με καθοδήγηση από το εξωτερικό. Όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διάφορες περιοχές της επικράτειας και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Πακιστανούς ιρανικής καταγωγής 27 και 29 ετών και ο στόχος ήταν εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας (Ψυρρή) Ισραηλινών συμφερόντων. Από την ανάλυση των πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος. Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Πέντε μεγάλες τράπεζες ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας της Γαλλίας στο πλαίσιο υπόθεσης που σχετίζεται με φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα που μπορούν να ξεπεράσουν το ένα δις ευρώ.

Τα 15 τελευταία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναχώρησαν το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό την Πορτογαλία. Με την αναχώρησή τους ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελοντικής μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε 13 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμπληρώθηκε ο αριθμός των 1.368 παιδιών που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλες χώρες, σε ένα τριετές πρόγραμμα, από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι σήμερα.

Οριστικό τέλος στην πώληση νέων βενζινοκίνητων, πετρελαιοκίνητων και υβριδικών αυτοκινήτων από το 2035 αποφάσισε το συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ με τα ηλεκτρικά οχήματα να είναι πλέον τα μόνα που θα παράγονται βάζοντας στην άκρη τους θερμικούς κινητήρες. Εξαιρούνται τα μεταχειρισμένα και τα παραδοσιακά αυτοκίνητα που θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και μετά από το 2035, ωστόσο δεν θα μπορούν πλέον να παραχθούν καινούργια.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του και ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα για την τραγωδία των Τεμπών. Οι περιοριστικοί όροι αφορούν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του.

Στην καταβολή συνολικού ποσού 54,5 εκατ. ευρώ σε 26.000 δικαιούχους που είδαν την οριστική επικουρική σύνταξή τους να εκδίδεται τον Φεβρουάριο, προχωρούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Οι πληρωμές τους πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες, μαζί με την καταβολή των κύριων συντάξεων Απριλίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους της Γαλλίας, κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν, 10η μέρα των κινητοποιήσεων στη χώρα – 13.000 αστυνομικοί επί ποδός.

Την μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο θα προκαλέσει η προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου, ημερομηνία στην οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί ο αγώνας. Στις 7 Απριλίου η ΕΠΟ θα αποφασίσει σχετικά, με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής την 28η Μαΐου. Εν τω μεταξύ, στις 21 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί και ο τελικός του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Κάουνας με πολύ πιθανή την συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Στις 20.30 Παναθηναϊκός- Μπάγερν Μονάχου για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ. Και αγώνες για τα προκριματικά του EURO 2024 απόψε. Σκωτία- Ισπανία, Γερμανία- Βέλγιο, Τουρκία- Κροατία τα σημαντικότερα ματς.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα