back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μια αλλαγή στην χώρα δεν μπορούν να την υπηρετήσουν πρόσωπα που δεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης , επιμένοντας στο ΟΧΙ σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία. Μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ισχυρό διψήφιο ποσοστό θα μείνει στην Αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ Δεν αποτελεί κανένα πολιτικό συμπλήρωμα, τόνισε . Αν έχουμε μια ισχυρή εντολή θα ξεκινήσουμε προσπάθεια για προγραμματικές συγκλίσεις τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής, πρόσωπα υψηλού κύρους επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του TikTok για τις εκλογές που ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Η Βουλή αναμένεται να κλείσει έως τη Μεγάλη Τρίτη και η διάλυσή της τοποθετείται χρονικά στο διάστημα 22 με 28 Απριλίου. Εφόσον χρειαστεί, οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν στις αρχές Ιουλίου. Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα.

“Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τη Φθιώτιδα όπου περιοδεύει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο συνέδριο Starforum στη Λαμία, σε συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του STAR Κεντρικής Ελλάδας, Γιώργο Σιμόπουλο σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες και όχι να τους διχάσουμε». Τόνισε ότι «δεν μιλάμε για αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων», «θέλουμε προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας».

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση έχει ασκηθεί σε δυο Πακιστανούς Ιρανικής υπηκοότητας οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ (ΕΥΠ -Αντιτρομοκρατική) οι οποίο φέρονται να σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων, στου Ψυρρή. Σε βάρος των δυο συλληφθέντων 27 και 29 χρόνων, οι οποίοι έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή την Παρασκευή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ, παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ ‘ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ προέβαιναν σε στρατολογήσεις άλλων ατόμων, προκειμένου να προβούν σε ανθρωποκτονίες και ρίψεις εκρηκτικών. «Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τακης Θεοδωρικάκος.

Στην ψηφιακή εποχή περνούν οι επιτόπιοι έλεγχοι που πραγματοποιούν στις επιχειρήσεις οι επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας». Μέσω 500 τάμπλετ που έχουν οι επιθεωρητές διασυνδεδεμένα με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και το αναβαθμισμένο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» δηλώνεται διαδικτυακά ο χρόνος έναρξης και λήξης του ελέγχου , ενώ τα αποτελέσματα αποστέλλονται άμεσα τόσο στην ελεγχόμενη επιχείρηση όσο και στη βάση δεδομένων της Επιθεώρησης Εργασίας.

Καμπανάκι για πρόβλημα στην τροφοδοσία των νοσοκομείων λόγω οφειλών από το Σύνδεσμο Ελλήνων Προμηθευτών. Όπως μάλιστα, αναφέρεται στην επιστολή, η συνολική αρνητική εικόνα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι εξοφλήσεις των νοσοκομειακών οφειλών γίνονται με τεράστια καθυστέρηση που, σε αρκετές περιπτώσεις, αγγίζει τους 12 μήνες!

Η γαλλική Εθνική Οικονομική Εισαγγελία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της εφημερίδας Le Monde, ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποιούνται έρευνες σε πέντε τράπεζες στην περιοχή του Παρισιού που θεωρούνται ύποπτες για φοροδιαφυγή, η οποία σχετίζεται με το λεγόμενο σύστημα (ΚΕΜ ΚΕΜ)«CumCum», ένα φορολογικό καθεστώς για τα μερίσματα.

Να παραμείνουμε στη Γαλλία όπου σημειώνονται συγκρούσεις στην πορεία διαδηλωτών στο Παρίσι κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, έγιναν 22 συλλήψεις.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ αφέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα για την τραγωδία των Τεμπών. Την Πέμπτη αναμένεται η απολογία και του προϊστάμενου κυκλοφορίας.

Σε εξελιξη η αναμέτρηση Παναθηναϊκού- Μπάγερν Μονάχου για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 10 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα