back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στις 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές όπως ανακοίνωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Βουλή αναμένεται να κλείσει έως τη Μεγάλη Τρίτη και η διάλυσή της τοποθετείται χρονικά στο διάστημα 22 με 28 Απριλίου. Εφόσον χρειαστεί, οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν στις αρχές Ιουλίου. Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της ΝΔ και στο έργο που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θητείας της, η κυβέρνηση, και τόνισε ότι «έτσι θα προχωρήσουμε». Ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε την ανάρτησή του με σχετικό βίντεο .

“Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τη Φθιώτιδα όπου περιοδεύει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο συνέδριο Starforum στη Λαμία, σε συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του STAR Κεντρικής Ελλάδας, Γιώργο Σιμόπουλο σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες και όχι να τους διχάσουμε». Τόνισε ότι «δεν μιλάμε για αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων», «θέλουμε προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας».

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι για πρωθυπουργοί. Μια αλλαγή στην χώρα ωστόσο δεν μπορούν να την υπηρετήσουν πρόσωπα που δεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης , επιμένοντας στο ΟΧΙ σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία. Αν έχουμε μια ισχυρή εντολή θα ξεκινήσουμε προσπάθεια για προγραμματικές συγκλίσεις τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και διευκρίνισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν λάβει ισχυρό διψήφιο ποσοστό θα μείνει στην αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κανένα πολιτικό συμπλήρωμα ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Έθεσε ως στόχο τη σταθερότητα από την 1η Κυριακή με προγραμματικές συγκλίσεις και πρόσθεσε με νόημα: Αν όποιος για να σώσει την καρέκλα του οδηγήσει τη χώρα σε πολλαπλές εκλογές, δεν θα έχει σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ.

Ένα κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή, φαίνεται να είχε επιλεγεί ως στόχος της επίθεσης των δυο Πακιστανών Ιρανικής υπηκοότητας 27 και 29χρονων που συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ πριν προχωρήσουν, σύμφωνα με τις Αρχές, σε τρομοκρατικό χτύπημα . Στο κτίριο , που κατά την Αστυνομία, είχε επιλεγεί από το τρομοκρατικό δίκτυο (που προέβαινε σε στρατολογήσεις άλλων ατόμων, προκειμένου να εκτελέσουν δολοφονίες και ρίψεις εκρηκτικών), στεγάζεται εβραϊκό εστιατόριο, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή. Εις βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα). Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή την Παρασκευή. «Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ.

Σχεδόν 740.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, από τους οποίους 93.000 στο Παρίσι, κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, έγιναν 22 συλλήψεις.

Η γαλλική Εθνική Οικονομική Εισαγγελία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της εφημερίδας Le Monde, ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποιούνται έρευνες σε πέντε τράπεζες στην περιοχή του Παρισιού που θεωρούνται ύποπτες για φοροδιαφυγή, η οποία σχετίζεται με το λεγόμενο σύστημα (ΚΕΜ ΚΕΜ)«CumCum», ένα φορολογικό καθεστώς για τα μερίσματα.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ αφέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα για την τραγωδία των Τεμπών. Την Πέμπτη αναμένεται η απολογία και του προϊστάμενου κυκλοφορίας που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στην βάρδια μέχρι και τις 11 να υπάρχουν δύο σταθμάρχες.

Στις αγορές βγαίνει και πάλι η Ελλάδα, που προχωρά στην έκδοση πενταετούς ομολόγου. Πρόκειται για την δεύτερη έξοδο μέσα στο 2023 σε μία περίοδο αναταραχών για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε δύο πόλεις της βόρειας Ουκρανίας για να γιορτάσει την ανακατάληψή τους από τις δυνάμεις του πριν από έναν χρόνο, σε μάχες που, όπως είπε, έδειξαν πως η χώρα του θα νικήσει τους Ρώσους εισβολείς .

Την ίδια ώρα σε πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης αναδεικνύεται στη Σλοβακία η στρατιωτική βοήθεια που στέλνει η χώρα στην Ουκρανία, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κινείται νομικά κατά της απόφασης της κυβέρνησης να στείλει μαχητικά αεροσκάφη MiG στο Κίεβο.

Σε εξέλιξη η αναμέτρηση Παναθηναϊκού- Μπάγερν Μονάχου για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι προηγούνται 69-50.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

10 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα