back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της ΝΔ και στο έργο που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θητείας της, η κυβέρνηση, και τόνισε ότι «έτσι θα προχωρήσουμε». Ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε την ανάρτησή του με σχετικό βίντεο .

Πάμε στις κάλπες με καθαρή πρόταση διακυβέρνησης, αυτοδυναμίας αλλά και ευρύτερων συνεργασιών είπε σε συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος.

“Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Από το συνέδριο Starforum στη Λαμία, σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες και όχι να τους διχάσουμε». Τόνισε ότι «δεν μιλάμε για αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων», «θέλουμε προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας».

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι για πρωθυπουργοί. Μια αλλαγή στην χώρα ωστόσο δεν μπορούν να την υπηρετήσουν πρόσωπα που δεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης , επιμένοντας στο ΟΧΙ σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία. Αν έχουμε μια ισχυρή εντολή θα ξεκινήσουμε προσπάθεια για προγραμματικές συγκλίσεις τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και διευκρίνισε οτι αν το ΠΑΣΟΚ δεν λάβει ισχυρό διψήφιο ποσοστό θα μείνει στην αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κανένα πολιτικό συμπλήρωμα ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ένα κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή, φαίνεται να είχε επιλεγεί ως στόχος της επίθεσης των δυο Πακιστανών Ιρανικής υπηκοότητας 27 και 29χρονων που συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ πριν προχωρήσουν, σύμφωνα με τις Αρχές, σε τρομοκρατικό χτύπημα. Οι συλληφθέντες απολογούνται την Παρασκευή στον ανακριτή κατηγορούμενοι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση ως μέλη διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε επιθέσεις στη χώρα μας. Ο εισαγγελέας άσκησε επίσης ποινική δίωξη για Διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης σε βάρος ενός ακόμα άγνωστου ατόμου που βρίσκεται στο εξωτερικό από το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να έπαιρναν εντολές.

Την ελληνική πρόταση για τα ευρωπαϊκά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας στήριξαν στο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 14 κράτη μέλη της ΕΕ. Η πρόταση του πρωθυπουργού, που εξειδίκευσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, απαρτίζεται από 4 πυλώνες με στόχο- σύμφωνα με τον ίδιο- «ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, ικανό να στηρίξει και να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση».

Σχεδόν 740.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, από τους οποίους 93.000 στο Παρίσι, κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, έγιναν 22 συλλήψεις.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ αφέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος απολογήθηκε για την τραγωδία των Τεμπών. Την Πέμπτη αναμένεται η απολογία και του προϊστάμενου κυκλοφορίας που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στην βάρδια μέχρι και τις 11 να υπάρχουν δύο σταθμάρχες.

Στις αγορές βγαίνει και πάλι η Ελλάδα, που προχωρά στην έκδοση πενταετούς ομολόγου. Πρόκειται για την δεύτερη έξοδο μέσα στο 2023 σε μία περίοδο αναταραχών για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τάχθηκαν σήμερα υπέρ της δημιουργίας ενός ειδικού δικαστηρίου που θα ερευνήσει τη ρωσική “επίθεση” στην Ουκρανία, το οποίο θα βασίζεται “στο ουκρανικό δικαστικό σύστημα”και θα περιλαμβάνει διεθνείς παράγοντες” ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί το δικαστήριο αυτό να τύχει “σημαντικής διεθνούς υποστήριξης, ιδίως από τους Ευρωπαίους εταίρους μας” και, “ιδανικά”, να εδρεύει σε χώρα της Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 86-76 της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ με κορυφαίο τον Γιώργο Παπαγιάννη, που είχε 24 πόντους και δέκα στα δέκα σουτ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 8 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα