back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Δεν ευνοήθηκε από τράπεζα ο Παπαθανάσης, σε αντίθεση με Κουντουρά -αδελφό Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, σηκώνοντας ασπίδα προστασίας στον υπουργό και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τον ενδιαφέρει η διαφάνεια αλλά η στοχοποίηση και η σπίλωση.

«Δεν έχει γίνει κούρεμα ούτε ένα ευρώ, μόνο πλήρωσε για να δεχθεί η τράπεζα τη μεταβίβαση στα παιδιά του και κατά τη γνώμη μου πλήρωσε πολλά χρήματα, σίγουρα δεν ευνοήθηκε» είπε ο κ Γεωργιάδης, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι από τη μια κατηγορεί τις τράπεζες και στα funds και από την άλλη τους υπερασπίζεται.

«Περίπτωση ευνοϊκής μεταχείρισης από την τράπεζα στον Παπαθανάση δεν υπάρχει» είπε ο κ Γεωργιάδης και αναρωτήθηκε πώς ρύθμισε τα δάνεια της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά. Σημείωσε δε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε ρυθμιστεί με πολύ ευνοϊκούς όρους μεγάλο δάνειο που είχε λάβει ο αδελφός του Αλέξη Τσίπρα, που σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη είχε καταδικαστεί για ψευδή ασφαλιστική ενημερότητα γιατί χρωστούσε στον ΕΦΚΑ και ο τότε πρωθυπουργός άλλαξε το νόμο μετατρέποντας το από πλημμέλημα σε πταίσμα για να υπάρξει παραγραφή.

«Αλλάξατε το νόμο για να αθωωθεί στο δικαστήριο ο αδελφός του κ Τσίπρα» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης που αναφέρθηκε διεξοδικά και στις δικές του δανειακές υποχρεώσεις λέγοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε εξονυχιστικός έλεγχος στο δικό του πόθεν έσχες και δεν βρέθηκε τίποτα. «Έλεγαν για μένα ότι δεν πληρώνω τα δάνεια μου, δεν έχω χάσει ούτε μια δόση, μάλιστα το ένα δάνειο μου είναι σε ελβετικό φράγκο και το έχω συνδέσει με την βουλευτική μου αποζημίωση» τόνισε ο υπουργός, λέγοντας ότι πληρώνει κάθε μήνα σαν ελβετικό ρολόι τις δόσεις του. «Είστε τοξικοί άνθρωποι, κακοί» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης ζήτησε να έρθει στη Βουλή το επίδικο έγγραφο συμβιβασμού του κ Παπαθανάση με την Eurobank, τονίζοντας ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το πόθεν έσχες γιατί το «έσχες» μετράει περισσότερο.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα