back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Τυνησία αντιμέτωπη με σοβαρή ξηρασία

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές στην Τυνησία έχουν αρχίσει να διακόπτουν την υδροδότηση στη διάρκεια της νύκτας σε περιοχές της πρωτεύουσας και σε άλλες πόλεις, δήλωσαν κάτοικοι, προφανώς σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κατανάλωση νερού εν μέσω σοβαρής ξηρασίας.

Η διακοπή της υδροδότησης χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση σε περιοχές της Τύνιδας, της Χαμαμέτ, της Σούσας, της Μοναστίρ και της Σφαξ απειλεί να προκαλέσει κοινωνική ένταση σε μια χώρα όπου οι πολίτες ήδη υποφέρουν λόγω των δημόσιων υποδομών που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, του υψηλού πληθωρισμού και της κακής κατάστασης της οικονομίας.

Η Τυνησία είναι αντιμέτωπη με σοβαρή ξηρασία, με αξιωματούχους να εκτιμούν ότι το υπουργείο θα αρχίσει να διακόπτει την υδροδότηση στη διάρκεια της νύκτας το καλοκαίρι για να μειωθεί η κατανάλωση. Καθώς εξακολουθούν να μην σημειώνονται βροχοπτώσεις, οι αρχές φαίνεται ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν νωρίτερα σε αυτό το μέτρο.

Ο Γιάσιν Μάμι, βουλευτής, δήλωσε ότι αξιωματούχοι της εθνικής υπηρεσίας ύδρευσης τον ενημέρωσαν ότι ο λόγος για τις συχνές διακοπές της υδροδότησης στην Χαμαμέντ ήταν ότι «η χώρα απειλείται με λειψυδρία».

Το νερό στα φράγματα της Τυνησίας μειώθηκε κατά περίπου 1 δισεκ. κυβικά μέτρα λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων από τον Σεπτέμβριο του 2022 ως τα μέσα Μαρτίου 2023, σημείωσε ο Χαμάντι Χαμπίμ ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας.

Η ποσότητα του νερού στο φράγμα Σίντι Σάλεμ, στη βόρεια Τυνησία, το οποίο παρέχει τον κύριο όγκο του πόσιμου νερού σε πολλές επαρχίες, μειώθηκε μόλις στο 16% της χωρητικότητά του των 580 εκατ. κυβικών μέτρων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα