back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Νομοθετικό έργο έως τις πρώτες μέρες της Μ. Εβδομάδας

Διαβάστε επίσης

Το νομοθετικό έργο θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και μετά η Βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα χρονικών ορίων, τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι στην υπηρεσιακή κυβέρνηση πρέπει κάποιοι υπουργοί να παραμείνουν στην θέση τους, όπως η κ. Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας λόγω διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν στην ώρα τους, σχολίασε πάντως ότι «είναι λογικό και σωστό οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε την άποψη του κυβερνώντος κόμματος ότι η χώρα «πρέπει να κυβερνηθεί από ισχυρές αυτοδύναμες κυβερνήσεις» και ότι η ΝΔ «διεκδικεί αυτοδύναμη εντολή», ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν εξετάζει, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, και το ενδεχόμενο συνεχών προσφυγών σε κάλπες, ξεκαθάρισε «σε καμία περίπτωση».

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του τέως υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή σχολίασε ότι «όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών και η οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων θα κλείσει και το ζήτημα αυτό» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο που μπορώ να προσθέσω αυτή την ώρα».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «ο Πρόεδρος του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι πρωθυπουργός της χώρας γιατί αυτό επιτάσσει ο σεβασμός στην λαϊκή κυριαρχία», ενώ καταλόγισε στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «έχει πολλούς κοινούς τρόπους θέασης με τον κ. Τσίπρα για μία σειρά από πεδία». «Αυτό δεν είναι τωρινό, καθ’ όλη την διάρκεια της ηγεσίας του στο ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι το έχουμε διαπιστώσει όλοι αυτό», πρόσθεσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα