back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Μια αλλαγή στη χώρα δεν μπορούν να την υπηρετήσουν πρόσωπα που δεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον

Διαβάστε επίσης

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι για πρωθυπουργοί. Μια αλλαγή στην χώρα ωστόσο δεν μπορούν να την υπηρετήσουν πρόσωπα που δεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης , επιμένοντας στο ΟΧΙ σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας υπήρξαν δυο κακοί κυβερνήτες. Αν έχουμε μια ισχυρή εντολή, ισχυρό διψήφιο ποσοστό θα ξεκινήσουμε προσπάθεια για προγραμματικές συγκλίσεις τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής, πρόσωπα υψηλού κύρους επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το βράδυ των εκλογών ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς, δεν κάνω παιχνίδια ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, η θέση μου είναι ένα νέο πολιτικό υπόδειγμα. Αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό θα μείνουμε στην αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κανένα πολιτικό συμπλήρωμα διευκρίνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Έθεσε ως στόχο σταθερότητα απο την 1η Κυριακή με προγραμματικές συγκλίσεις. Αν όποιος για να σώσει την καρέκλα του οδηγήσει τη χώρα σε πολλαπλές εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ σύμμαχο ξεκαθάρισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει τη στήριξη ισχυρών συμφερόντων, είναι ταυτισμένος με απίστευτα σκάνδαλα θεσμικής παρακμής όπως αυτό των υποκλοπών, υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι έκανε και ο κ. Τσίπρας, με τις τηλεοπτικές άδειες συγκρουόταν το σύστημα Τσίπρα με τις ανεξάρτητες αρχές, το ίδιο δεν κάνει και το σύστημα Μητσοτάκη διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: Τα δυο συστήματα εξουσίας όταν έρθει η ώρα να υπερασπιστούν την καρέκλα το κάνουν χωρίς αρχές και αξίες, χωρίς όρους και κανόνες.

Ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε προσκλητήριο για μια νέα ελπίδα, μια νέα προοπτική, επικρίνοντας το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη που απογυμνώθηκε-όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- στην τραγωδία των Τεμπών. Δυο συστήματα εξουσίας πήραν τις κάμερες , αλληλοκατηγορήθηκαν και περιφρόνησαν την ανθρώπινη ζωή, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης επιρρίπτοντας ευθύνες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μη υλοποίηση της επίμαχης σύμβασης 717 για την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηρόδρομου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο και πάλι για ρουσφέτι της ΝΔ αναφερόμενος στον προφυλακισμένο σταθμάρχη.Ο κ. Ανδρουλάκης εγγυήθηκε οτι σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας σε κανένα δημόσιο οργανισμό δεν πρόκειται κανένα κόμμα να διορίσει διοικητή. Θα γίνουν όλα με ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς για να πάρουν οι καλύτεροι Έλληνες τη θέση αυτή και να δουλέψουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Σε ότι αφορά τη 2η εκλογική Κυριακή, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι όποιο κόμμα με ευθύνη του οδηγήσει τη χώρα στην αστάθεια, θα χρεωθεί την αστάθεια. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό που κάποιοι δεν θέλουν την 1η Κυριακή για να σώσουν την καρέκλα τους να μας το επιβάλλουν εκβιαστικά με δεύτερες ή τρίτες εκλογές , δεν θα τους κάνουμε τη χάρη ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Ο φόβος επαναφοράς του κ. Τσίπρα είναι αυτός που κρατάει όρθιο τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος εργαλειοποιεί το φόβο αυτό κρατώντας σε ομηρία τον ελληνικό λαό.
Σταθερότητα απο την 1η Κυριακή, το στοίχημα που έθεσε ο κ. Ανδρουλάκης με προγραμματικές συγκλίσεις. Αν όποιος για να σώσει την καρέκλα του οδηγήσει τη χώρα σε πολλαπλές εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ σύμμαχο ξεκαθάρισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη οργή στην ελληνική κοινωνία, υπάρχει θυμός, φόβος, μπορούμε όμως να ανοίξουμε μια νέα προοπτική, αρκεί το πολιτικό σύστημα να συμπεριφερθεί με αξιοπιστία,
Στην πολιτική πάνω απο όλα είναι η κουλτούρα και το δημόσιο συμφέρον υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας οτι με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε διαφορετική πολιτική κουλτούρα.

Μήνυμα σε Λοβέρδο. Διεγράφη ήδη μια φορά στο παρελθόν

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν διαγράφονται με φόντο τις δηλώσεις Λοβέρδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: Νομίζω αυτός που το είπε έχει ήδη διαγραφεί μια φορά στο παρελθόν. Άρα όλοι λειτουργούν με κανόνες, βάσει σεβασμού της συλλογικότητας μας και της προοπτικής της παράταξης

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα